Еднопосочен билет за Анадола


Еднопосочен билет за Анадола
18 Февруари 2010, Четвъртък


Отдавна детето на партия "Мама, татко и аз" не целува ръка на попа под одобрителните погледи на Чуколов /вляво/ и Шопов /храбрецът с черна тевиска до Капка/. Кадърат е от освещаване на поредния офис на "Атака" миналата година, финансиран не с парите на Сидеров, а на истинските патриоти

Прав е Ахмед Доган за модернистичните хора от Атака

Днес все по-истерично определени кръгове у нас апелират за модерност и  модернизъм, за нов начин на живот, за европейски ценности, за нови духовни търсения, за нравствена освободеност и за сексуална разкрепостеност.



Автор: Стоян Георгиев

Не сме ли вече в ерата на цивилизованото варварство, където няма никакви морални закони, освен закона на джунглата? И как стана така, че фундаментът на цялата европейска цивилизация, какъвто беше Спасителят Иисус неусетно се замени със Златния телец?
Как се стигна дотам да не се запише в европейската конституция, че Европа е територия само и единствено на хриситянски държави, изповядващи изконните християнски ценности и добродетели?
И ето днес, като следствие от този „пропуск”, на нейната врата вече чука една ислямска страна, която уж се е модернизирала, уж е вече демократична и прогресивна, а всъщност избива журналистите-християни, не признава арменския гоницид, не дава права на кюрдите и потурчва цели райони у нас, като насилствено асимилира потомците на онези нещастни българи, за чиято участ толкова добре е разказал Антон Дончев в покъртителния си роман „Време разделно”. В момента по нашата телевизия текат безкрайни турски сериали, в които отново се показва една „модерна” Турция. Лицемерие, фалш и лъжа. Това са трите опорни точки на подобна модерност. Защо по нашите канали не се излъчват гръцки сериали например, или пък финландски, или пък испански? Нима тези страни не произвеждат подобна продукция. При това много по-качествена и художествено издържана. Но не! Ние трябва да се подложим отново на тези, които някога са ни клали като животни. Дори Достоевски пише, че някой ден българите ще обикнат повече бившите си поробители, отколкото своите освободители. Аз смятам, че неговата гениална прозорливост и този път е била безпогрешна. Защото какво, ако не атавистичен мазохизъм е да се кланяш на робовладелеца си, след като са пролети реки от кръв да се измъкнеш от лапите му, след като знаеш колко трудно е спечелена свободата и на каква цена?
Да не говорим за групичката „Атака”, която извърши най-гнусното предателство към своя народ, като успя да затъмни печалната слава на  много от бившите предатели, та дори и самия безумец Фердинанд. И всичко пак зад маската на модерността.
„Ние трябва да сме толерантни, ние сме за добрите съседски отношения, ние не сме ксенофоби” – залъгват ни подобни „патриоти” и изчисляват личните си дивиденти. Накрая лигавите усмивки на Калинка Крумова, а за десерт арогантното и парвенюшко поведение на клоуните Десислав Чуколов и Павел Шопов, нещастни активисти от продажна партийка. Като ги гледах и слушах цветистия им речник в интервюто на Венцислав Тоцев, имах чувството, че и двамата дълго са били кръчмари или сводници. Пардон, мечтата за тази велика професия беше недосегаема територия на техния развилнял се, също „недосегаем”, вожд, дето не може да си намери място в самолета на „Луфтханза”, защото усеща колко жесток и неумолим ще бъде гневът на излъгания народ.
Модернизмът е направление в изкуството и културата, но у нас той  е странен и е с много въпросителни. Най-големите му привърженици  обичат  Ориента, използват турцизми и арабизми и задължително слушат чалга и маанета. Сега вероятно не се откъсват и от розовите сериали, скалъпени край Босфора. Иначе как да си обясним, че едно от знамената на постмодерната ни литература Георги Господинов отделя цели две глави в прехваления си „Естествен роман” на кенефа? Не на тоалетната, писоара, бидето или пък в най-лошия случай на клозета, а иманно на кенефа. Колкото и да е жалко даже да си го помисля все ми се набива в главата една аналогия с прочутите думи на автора на „Идиот”, че „натуралната школа” в Русия е излязла изпод Гоголевия „Шинел”, а нашите днешни автори излязоха от „кенефа” на Господинов и тръгнаха по белия свят, за да стигнат до турската тоалетна в Брюксел, както ни беше изтипосал един чешки негодник. Но само това ли е? Общинските съветници от ГЕРБ в Бургас, които уж бяха водачи към Европа, гласуваха единодушно за джамия; Данчо Ментата проговори на турски и захвърля луди гюбеци, а „хубавото лице на Атака”, както Ердоган нарече г-жа Крумова, получи предложение за брак от истанбулски бизнесмен заедно със сластолюбивото „Аферим!” на турския премиер.
Чудя се защо всички наши заклети еврофили толкова много се ориентализираха? Някои даже считат за  чест да се похилят с глупостите на Азис в лустросаното му шоу, нещо толкова престижно в суетните им съзнания.
Всичко това ме навежда на мисълта на Ахмед Доган, че ще минем за Европа през Босфора. Само че през Босфора откъм българска страна обикновено се отива направо в Анадола с еднопосочен геополитически билет.


В категории: Коментари

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
голем смех
22.02.2010 16:20:43
0
0
Трите по-долни коментара са писани от Стоенчо самия[bouncing]! Ти забрави май как бегаше като лулав след Сидреов по митингите а? Как се пенеше в залата на Атака и си точеше лиги до земята за деПУтатско място! А сега го плюеш! Ама ти за пари и гъзеца ще си продадеш! Душата отдавна си я продаде на дявола [devil]. И к'во ся искаш да те пуснат в парламента като свиня у бустан и да изриеш и грабиш държавата както правше в митницата а ?

Сега очакваме да забиеш нож в гърба и на Валери Симеонов щото таква ти е природата - курвенска!
4
бай хуй
21.02.2010 09:19:58
0
0
тази писалата по-долу кокошка да се образова малко, че тогава се надяваме да разбере статията.
3
бургазлия
21.02.2010 09:16:56
0
0
поздравления за автора!
2
Бивш атакис
19.02.2010 13:42:56
0
0
Добре е казано и написано.
1
18.02.2010 19:53:32
0
0
Стоянчо,много си писал,но нищо не си казал.Само словоблудство,нищо повече.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки