Благотворителен концерт


Благотворителен концерт
Колаж Евгени Манов
29 Януари 2010, Петък


В помощ на жертвите на голямото наводнение от скъсания бент при река Сушавица
Презряла водеща по първи канал, с рокля с гол гръб, държи папка в ръце: Добър вечер, уважаеми сънародници! Добре дошли със своите телевизори на Големия благотворителен концерт в помощ на жертвите на голямото наводнение от скъсания бент на река Сушавица. Всички знаете какво се случи и как река Сушавица преля, отнасяйки плевните на повечето къщи по нейното поречие, преди три години.


Автор: Веселин Максимов

Участници:
Повечето национални канали, с включване на живо от площад „Батенберг” с оригиналното участие на оркестъра на Зоран Плажевич.
Звезди от чалгата. Звезди от фолка. Звезди от модата. Звезди от спорта. Звезди от хайлайфа. Звезди от „Ахат”. Звездна – пророчица и екстрасенска.
Водещи:
Елитни водещи. Начумерени водещи. Заекващи водещи. Всякакви водещи.
Място:
България, праймтайм ефирно време.

Камерата показва затрогващи архивни кадри с министърка на бедствия и аварии с червена коса, раздаваща чували с пари на обръч от фирми, с които си е взаимнополезна. Фирмите благодарят и обещават да възстановяват до  месец щетите от наводнението.
Водеща: Първо да ви припомним, че този концерт направи безпрецедентно обединение на всички водещи канали в България! Този концерт е под патронажа на президента на Република България Първан Георгиев и неговата съпруга Сияйна Георгиева!
А сега, на сцената ще поканя примата на родната попмузика Пипи Иванова...

Камерата се прехвърля на втори канал. Двама ухилени до уши водещи: Здравейте, ей, мараба! Хахахаха! Охохохохо! Хихихихихи! Знаем, че това тук е сериозно, че хората наистина пострадаха от река Сушавица, но нашият стил на водене е такъв, ние сме комерсиална телевизия, да, признаваме си, а сега искаме да поканим на сцената едни мнооого наши хора! Те са творечски дует, те са мъж и жена (но кой от тях е мъжа и кой е жената, не знаем), моля, аплодирайте Мони и Пепи!
Публиката ръкопляска и свири с уста френетично, за частица от секундата камерата хваща светеща табела, на която пише „APPLAUSE”.
Дуетът изсумтява синузитно суперхит от най-новата си продукция, обира овации и с екстравагантна стъпка се прибира зад кулисите.
Водещи: Ейййй, хаааа, ххооооо! Това бяха Мони и Пепи! А ние да ви напомним, че на специалните телефони можете да давате своите дарения! Линията е 000 000 000 000 0-0 за абсолютно всички мобилни и стационарният оператор! Там ви чакааат...вижте кои!

Камерата излъчва в едър план телефонните постове, зад които седят известни лица от културата, спорта и шоубизнеса в България. Извънява телефон, в едър план бивш идол на всички жени у нас  вдига телефона:
„Ало, Сергей?...Да, Сергей е!...Ееех, Сергей, Сергей!...Идеите останаха тук, в сърцето!...Давам 40 стотинки!...Да, благодаря ти от сърце, наборе!...Ротфронт, ще победим!”

Трети канал, водещият е седнал зад бюро, върху бюрото – телефон, за фон – Водопадът над Сушавица, буен, мътен и побеснял.
Водещият, начумерено: Асене, върни! Върни, Асене, чуваш ли!...Така...така....айде сега да го видим тоя нещастник, дъждът, как така повиши нивото на реката и тя преля....А, имаме някой на телефона, така ли?...Асене, имаме ли на телефона?...Имаме?...Кажи бе, нещастник!...признай си, бе!...Поръчков ли си, какъв си, не те знам....

Презряла водеща в едър план: Веднага се прехвърляме при колегите от четвърти канал, където ни чака Цеци от предаването „Звездна вихрушка”. Цеци, здравей!
Цеци (задъхано, с апломб на компаньонка в нощен клуб): Здравейте, здравейте! Наш ред е да се включим в безпрецедентното шоу тази вечер, за да наберем средства за пострадалите от наводнението от придошлата река Сушавица, преди три години, през лятото. Тук при мен е една смела жена, която често обича да шокира общественото мнение! Тя ще ви изпее песента „Загоряла”, а вие дайте своята скромна лепта по телефоните, които виждате изписани долу на екраните на вашите телевизори. Ваше ляво, мое  дясно...А сегаа, представям ви Курнелияя!
Курнелия излиза гола, облечена само в националното знаме. Намигва сластно на камерата, размахва бюст с въртеливо движение и заквичава...

Близък план: Звъни телефонен пост номер 10. Триметрова, 240 килограмова бивша волейболна звезда вдига слушалката:
„Ало, здравейте приятелю!...Аз съм Лупо Станев...Да, да, тука се даряват пари...Нямате пари ли, защо тогава звъните?...Искате да ви дадат на вас? Ааа, сори, не става!....Айде, друг път!”
Затваря и се усмихва широко в камерата

Пряко включване от площад „Батенберг”. Усмихнат, силно изрусен, симпатичен водещ, любимец на абсолютно всички майки и дъщери в България.
Водещ: Здравей, България, здравейте, хора, аз съм Нео! Но, не съм важен аз, а нашите гости, които ще ударят сега като ураган, в помощ на хората, които пострадаха от придошлата стихия на река Сушавица преди три години! Ако харесвате оркестъра на Зоран Плажевич, покажете, че сте милосърдни и с голямо сърце и пуснете СМС на указаните телефони!
Оркестърът заблъсква в бесен ритъм „Калашников, Макаров, Зенитка, дум, дум, дум!” Докато типично българската народна песен оглася площада в центъра на столицата, камерата пробягва по няколко десетки познати лица от хайлайфа, застанали пред сцената, във видимо добро настроение – Козара от „Биг Кратер”, Смирен Сконтева от Ицо Манекена, Бам Би от Кико Канарата, Мичо от С-4 и други...

Презряла водеща по първи канал, след час. Еуфорията е пълна, на сцената вече й помага друг водещ, с мустаци и приветливо ухилен.
Двамата, в един глас: Вече към нас се присъедини и министър-председателят Стойко Чупиков! Нека го приветстваме!
Бурни, френетични ръкопляскания, дамски писъци, девойка хвърля сутиен 120Д.
Водещ: А сега, моля, посрещнете с много любов, любимата певица на президента на републиката Гласовина Пъдпъдъкова!
Едър план: Президентът, видимо зачервен от удоволствие, ръкопляска сдържано. Президентшата също.
След това, без никакво обявяване, на сцената излиза любимецът на всички девойки старша възраст Повелин Дъртинов. Всички изпадат във фпренетична радост, девойки старша възраст танцуват върху столовета в зала 1 на НДК и пред телевизорите в цялата страна, СМС- и валят на поразия...

Водеща от четвърти канал: На края на нашия концерт имаме връзка с всички колеги-водещи от всички студия. Колеги, имаме връзка, нали?
Водещ от трети канал: Асене, върни, Асене!...
Водещи от втори канал, безмислено ухилени: Ахоййй, еехеее, успяхмеее!
Презряла водеща от първи канал: Благодарим ви за участието, бъдете здрави!

Водеща от четвърти канал: Ще приключим по-нестандартно този концерт. Сега при мен, на сцената е Звездна – ясновидка, контактьорка и пророчица. От нея ще чуем какво е бъдещето на нашата родина пред тази година....
Звездна: През първите два месеца на годината ще се радваме на голям сняг. Но, „голям сняг-голям комат” е казал народът.
През месеците март и април ще ни споходи пролет.
През петият месец на годината, май, предстои уникално събитие – ще честваме светите Братя Кирил и Методий.
Юни и Юли ще стават за плаж, през Август ще бъде ужасно горещо.
Да внимават всички седемгодишни българчета през Септември – тогава ще е голямото изпитание за тях.
Октомври ще бъде сравнително топъл, през Ноември ще започнем  подготовка на най-светлия християнски празник – Рождество Христово.
През Декември, изнурени от тежък, но благотворен труд, ще се отдадем на многобройните празници.
Бог да пази България!

P.S. Колегите от „Ню Йорк Таймс” оплюха здраво благотворителния концерт за жертвите от чудовищното земетресение в Хаити. Според тях, било непростимо двамата водещи, които се включваха от Порт-О-Пренс да бъдат с вталени тениски и напомадени. Абсолютна гавра било с паметта на стотиците хиляди жертви,, представящите трагедията да бъдат избръснати и без капчица пот, когато разговарят с все още полудели от страх, току-що спасили се хора.

А това, което прочетохте горе, сте го гледали...Нали?


В категории: Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
компетентно лице
04.02.2010 15:42:41
0
0
Болен Сидеров е пътник към 4-и километър, кой ще го сложи в тоя оркестър - него го ползват за помияр и вече ще изтича в канала какъвти болен фюрерчето се нафюри и Луфтханза разба че е ненормален
1
разгневен
04.02.2010 14:55:04
0
0
Кулажа е чудесен но не виждам Болен Сидеров в оркестъра.Той нали се държи плътно до бат Бойко[helloween]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки