Вторият Левски днес


Вторият Левски днес
21 Януари 2010, Четвъртък


В архивите на Апостола на българската свобода Васил Левски, като една своеобразна Голгота, се възправя неговият загадъчен вопъл „Народе????” с удивителните и необясними четири въпросителни. Тези въпросителни никога не са ми давали покой и аз до ден днешен не мога да ги разгадая. Те си остават тайна и за всички изследователи на писменото наследство на най-велкия българин, раждан някога на нашия трагичен и страдалчески земен кръстопът.

Автор: Стоян Георгиев

Взирайки се обаче във все по-налудничавото и опростачващо се битие на нашия народ, започвам да си мисля, че енигматичното обръщение на Левски всъщност е един скръбен възглас за българина, който и днес не знае на кой бог да служи, няма никакво чувство за самосъхранение и национално достойнство. Доскоро псевдопатриотът Волен Сидеров се кълнеше пред паметника на Апостола в София, че няма да предаде никога своите съратници. Не мина много време и той не само ги предаде, но най-подло и користно ги обвърза с финансови задължения, които осигуряват благоденствието на него и съпругата му до края на земните им дни. Наскоро Сидеров и Яне Янев пък ни спретнаха един нещастен скандал за смях на цяла България. В едно свое интервю набеденият български патриот ни убеждава, че някога искал да стане сводник. Като го гледам  как тича като послушно кутре след лукавия шоп Бойко Борисов, премятайки 600 000 доверчиви българи, си мисля, че той вече е постигнал юношеската си мечта. Сякаш за него беше възкликнал Алековият Бай Ганьо: „Бреей! Хитро момче излезе, да е живо на баща си, всинца ни измами! Не можахме да го излъжем. Ашколсун*! Браво!” Тежко и болно ми е да срещам по улиците на Бургас бившите си другари от ПП „Атака”, които останаха в нейните редици, прелъстени от златния телец, който Сидеров щедро им изсипва в треперещите ръчици. Така някога библейският Исав за една паница леща е продал първородството на брат си Яков, а Юда – Спасителя Иисус за 30 сребърника. Същият Сидеров, когото простодушните хора наричаха „Вторият Левски”. Но ако отворим тефтерите на Апостола, ще видим каква скромност и каква съвест, какъв хуманизъм и високо чувство за отговорност е притежавал той и как лидерът на „Атака” е негова жалка карикатура с фирмичката си не Сейшелските острови, чието финанасиране е  гаранитрано със записите на заповед за 150 000 евро, подписавани от кандидат депутатите на залязващата му днес партийка. Тези тефтери на Левски покойният  писател Йордан Радичков не се посвени да ги сравни по чистота със сметките на международния спекулант Джордж Сорос, доказвайки за пореден път, че може да си голям творец, но жалък човечец.
Много шум вдигнаха Волен Сидеров и неговият господар Бойко Борисов около референдума за новините на турски по БНТ. Сега чакаме резултатите. Но още дълго ще ги чакаме, защото на Бойко му скръцна със зъби Реджеп Ердоган, нахален и изкукуригал политически плъх, и великият Бойко се скри като мишка в трици, прилагайки короннния номер на учителя си Тодор Живков да се сниши, докато мине бурята. Само че правешкия хитрец бурята не го подмина, защото снишаването не винаги е най-добрата тактика. Знае се, че най-печелившата защита обикновено е атаката. За да си поизлъска имиджа след този гаф, Бойко си спретна един конгрес на ГЕРБ, където останах с чувството, че самият Зевс е слязъл от Олимп да благослови простосмъртните си подмазвачи в София. Смешно, жалко... и страшно. Винаги съм твърдял, че ГЕРБ е най-неадекватната политическа формация у нас и тя го доказва ежедневно и ежесекундно. Последните скандали около Божидар Димитров и кандидатурата за еврокомисар на Румяна Желева са доста показателни в това отношение. Максимата на Левски, че „Времето е в нас и ний сме във времето, то нас обръща и ний него обръщаме” явно не важи за развихрелите се активисти на ГЕРБ.
Бойко Борисов се надява, че с розови облаци и мазни лъжи пак ще преметне народа, но на народа вече му трябват и дела. Нека нашето прословуто дуче* да вземе да попрелисти писмата на Левски, защото там  ще се натъкне на много интересни мисли, които ще му бъдат само от полза. Като например: „Аз съм се обещал на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знай какъв. Там нека съди народът, а не да давам глас за себе си. Това е презряно от човещината глупаво и най-просто нещо.” И още: „Предателите, чорбаджиите, изедниците и турските подлизурки ще да висят на едно дърво с нашите неприятели – страшно ще бъде народното отмъщние! Който днес не желае да бъде свободен, той не е българин и не е човек!... Черно робство ли искате или златна свобода.”
Аз смятам, че днешните политици не само, че са далеч от заветите на Апостола на българската свобода, но са и негови тайни врагове. Ето защо и нацията ни отива отново „към пропаст”. Пресата ежедневно гърми с нечувани новини за показни убийства и разстрели; чалгаджийките, повечето от които проституират, за да увеличат доходите си, зачеват родната ни „култура”; празноглавци като Иван и Андрей разговарят на „дълбоки” теми, от които нищо не разбират; интелигенцията вече явно презира народа си и бленува само за чужбина; празноглави миски и манекенки, водещи на телевизионни предавания, се готвят за депутатки; турските сериали възпитават подрастващите в „истински” национализъм, за който помагат и пишман патриотите Слави Трифонов и Росен Петров; сексът на живо в четири дискотеки в страната възпитава в морал нашата младеж, чиято агресия расте с часове и избива в безсмислени престъпления; магове и шарлатани ни вещаят земетресения и други природни бедствия; родни певци като Борис Годжунов мизерстват, а държавата плаща 150 000 евро за няколко часа на подпийналия Горан Брегович в новогодишната нощ за вмирисан коктейл от сръбска чалга и кръчмарски хитове.
Но за целия този Вавилон на глупостта най-голяма е вината на управляващата ни върхушка. Неслучайно някога Петко Каравелов беше казал следното на княз Батенберг: „Ваше Величество, в нашето Народно събрание повечето депутати са нагли, груби и прости хора, келеши и вагабонти”. Май няма кой знае каква промяна в манталитета на народните ни избраници днес, на разрушителите на съвременна България.
Накрая искам да поздравя цялата ни политическа сган, сампровъзгласила се за елит, с началните редове от недовършения опит за автобиография в стихотворна форма на Васил Левски:
Аз, Васил Лъвский в Карлово роден
от българска майка юнак аз роден,
не щях да съм турский и никакъв роб,
същото да гледам и на милия си род.
Запомнете тези думи, господа политици, и не тикайте толкова чевръсто народа ни към бездната на новото робство!


В категории: Анализи

10
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
10
Търпелив
22.02.2011 08:23:53
0
0
Жалко че много- малко хора гласуваха за Атака на предните Избори и не можа да влезе в управлението на Държавата а се наложи да подкрепя правителството на ГЕРТ (Граждани за Европейско Развитие на Турция) за да не дойде служебен кабинет на Първанов.
9
Йорданов
19.03.2010 12:47:08
0
0
Вие от СКАТ много подценявате интелигентността на българският народ. Всички виждат и оценяват реалните действия на Атака. Валери си управлява с ГЕРБ в Бургас - тогава още бяха хубави, защото трябваше да се купува общинската земя под офисите на СКАТ на безценица.

Четири години плюене ро ГЕРБ, а накрая взеха 1 600 000 гласове, а Атака само 400 000. Защо ? Причината е, че никой не гледа регионалната кабеларка, с апокалиптичните прогнози и луди водещи.
8
Кубрат 99
19.03.2010 12:41:05
0
0
СКАТ е долнопробна телевизийка , обслужваща интересите на БКП и всичките нейни креатури. Истината е, че ви купиха и поставиха в зависимост. Атака си е все същата само е малко по-дипломатична, а вие се продадохте. Пилците ще ги броим на парл. избори 2013 г.
7
Pluton
21.01.2010 22:59:51
0
0
Сидеров - предателско, нищожно човече!!!
Как си позволи пред святото име на Апостола да се кълнеш!!!
Възмездието ще те достигне, алчна подлого, а историята скоропостижно ще те забрави!!!
"Народе????" беше написал Дякона Левски.
А аз ще добавя "Волене?????". Що за изрод безподобен трябва да си, за да плюеш на Майка България?

Да бъдат проклети всички изменници и родоотстъпници!!! Вечен позор!!!
[devil] [devil] [devil]
6
симо
21.01.2010 22:09:20
0
0
150 000 хиляди евро,готино,трябва да си голям абдал да подпишеш такъв документ,ама маи мерака за депутатин е бил по голям от мисленето,евала на волен и валери голямо прекарване са измислили за абдалите
5
21.01.2010 20:48:35
0
0
Слави Тр. разчиства терен за нова партия на Гоце

Татяна Дончева, Алексей Петров и шефът на СКАТ Симеонов стоят зад президентските мераци

Нова пропрезиденска партия се готви да се пръкне наесен, става ясно от публикация в Bnews. Теренът за тази формация старателно се разчиства в момента от Слави Трифонов. Затова са и яростните нападки на плешивия водещ срещу Бойко Борисов, ГЕРБ и АТАКА. Друг главен съучастник в заверата на Гоце е тв СКАТ, която започна яростно да храчи по Борисов непосредствено след изборите. Целта е премиерът да бъде принизен, оплют и разлюбен от електората. По СКАТ се сипят ежедневно доноси и лъжи срещу патриотите, а Би Ти Ви не отразяват нито една изява на Волен Сидеров. Заговорниците имат за цел на местните избори да отцепят голямо "парче" от електората на ГЕРБ и на АТАКА, омешвайки популизъм и псевдопатриотизъм, и непрекъснато внушавайки, че Борисов не е способен да управлява. Свързващото звено между Би Ти Ви и СКАТ е бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, който в момента е много близък до Първанов, разкриха източници, близки до президентството. Бившата барета е и в отлични отношения с Румен Петков, който наскоро бе старателно обслужен в Би Ти Ви на диванчето на Слави. Преди него Гоце също бе старателно обгрижен от Дългия в шоуто му. Че Трифонов е в изключително близки отношения с Гоце, потвърди и бившият му сценарист Росен Петров, който в интервю миналата седмица заяви, че именно тези близки връзки между шоумена и президента са довели до тяхната раздяла, защото Петров не ги одобрявал. Кампанията анти-Бойко и анти-Сидеров върви по една и съща схема по Би Ти Ви и СКАТ. И в двете телевизии се внушава всекидневно, че държавата е пред пълна разруха, че властта е безпомощна и некомпетентна, че Борисов и Сидеров вършат нещо нередно и задкулисно. Близки до Алексей Петров хора като Велин Хаджолов например, се канят и по двете телевизии, за да маскарят управляващите. Хаджолов бе човекът, който заяви във в. "Галерия", че е бил интимен с жената на Цветан Цветанов. Хаджолов е и съветник на Яне Янев. Любопитен факт е, че във въпросния вестник участие имат и Алексей Петров, и шефът на Би Ти Ви Красимир Гергов. Естествено, чрез подставени лица, разкри бивш служител на вестника. Автори в него пък са водещи в тв СКАТ като Велизар Енчев.
Не е ясно още каква е точната роля на Татяна Дончева в новия проект, но за нея се говори, че също е в много близки отношения с въпросния Алексей. Тя е чест гост и в двете телевизии. Най-вероятно на този етап просто се използва нейната популярност, за да се отцепят гласове и от БСП, коментират червени депутати. Към групата от заговорници гравитира и Яне Янев, който бе задействан срещу Борисов отново получавайки широка трибуна и в двете телевизии. Любопитно е също, че Трифонов и шефът на СКАТ Валери Симеонов по еднакъв начин обясняват политическите си амбиции. И двамата се почуствали излъгани - единият от Борисов, а другият от Сидеров. И двамата още не били решили дали да правят свои формации и да влизат в политиката, но обмисляли въпроса, и двамата имали претенции - единият към ГЕРБ, а другият към АТАКА, които останали неудоволетворени, и двамата се изживяват като създатели на Борисов и Сидеров, и двамата имат съмнителни финансови операции.
Че такъв замисъл за пропрезидентска партия има, призна наскоро и Валери Симеонов, който бе сгащен от репортер на в. "Атака", пред когото се изпусна, че чакъл Първанов да даде пари, за да стартира партията. Водещият на "Паралакс" пък снове из България и се опитва да подкупва активисти на АТАКА с обещания, че Валери Симеонов скоро щял да развърже кесията си. Коя кесия? Тази, която олигарсите на Гоце се готвят да развържат ли, питат активисти на патриотите.
Бъдещето на подобна формация е твърде съмнително като се има предвид, че изброените индивиди са интроверти, които имат проблем с общуването и свръхего. На този етап ги обединява взаимната омраза към Борисов и Сидеров, към чуждия успех и неистовото им желание да разполагат с власт, коментират психолози.

4
21.01.2010 14:44:37
0
0
майцепродавец гнусен
3
21.01.2010 14:43:14
0
0
Сидеров -
2
21.01.2010 14:43:10
0
0
Сидеров -
1
бургазлия
21.01.2010 12:21:43
0
0
поздрави за автора!!! трябва да я прочетат тези политически хамелеони, които отиват отново при предателя волен сидеров за жълти стотинки!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки