Уредиха с пост неуспял кандидат-депутат


Уредиха с пост неуспял кандидат-депутат
Галина Симеонова минава за една от любимките на Бойко Борисов в Ямбол
18 Януари 2010, Понеделник


ГЕРБ се отблагодари на своя общинска съветничка в Ямбол, като я уреди с държавен пост - директор на Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите. Галина Симеонова е от любимките на Бойко Борисов още при учредяването на партията.


Тя беше 13-а в листата за кандидати за евродепутати през 2007 г. На последните парламентарни избори беше пета в ямболската листа. И имаше реална възможност да се издигне до депутат, ако човекът в листата преди нея - Анастас Анастасов беше назначен в Министерството на правосъдието. Поне такива бяха очакванията в Ямбол.
В конкурса за директор на екоподелението са участвали 15 кандидати. Сред тях са инженери, проектанти, еколози. За поста се пробва дори Васил Войнов, който беше заместник социален министър от квотата на ДПС в предишното правителство. Въпреки внушителната му биография и специализациите в чужбина, Войнов е издържал интервюто с резултат 2,8.
Галина Симеонова е получила 4,76 точки.
Тя е на 33 години. След езиковата гимназия в Ямбол, е завършила ИХВП в Пловдив, магистърска степен „Инженер – технолог”. Работила е в хранително-вкусовия комбинат в Ямбол, а досега беше търговски директор на „Екопласт 2002”. Фирмата е един от основните спонсори на ГЕРБ. В края на миналата година собственикът й Видьо Видев пусна в експлоатация първия в страната завод за преработка на отпадъци. Със сигурност заплатата на Галя Симеонова там е била много по-висока от обещаните й сега 1490 лева. Като директор на ПУДООС обаче сега тя ще има властта да разпределя парите към общините от Националния фонд за опазване на околната среда.
Все още не е ясно дали Симеонова ще освободи мястото си и в общински съвет – Ямбол. Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация тя спокойно може да управлява държавното предприятие и да подпомага ямболския кмет при прокарването на предложенията му в съвета. Ако все пак реши да си остане само в столицата, на нейно място в съвета ще влезе Емилия Марчева, която наскоро беше назначена за директор на „Информационно обслужване” в Ямбол. Марчева е на 42 години, завършила е модерните специалности публична администрация /в Бургаския свободен университет/ и мениджмънт на бизнес-организации /в свищовската стопанска академия/. Освен кандидат за общински съветник, беше и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ по време на местните избори. Съпартийците й я определят като вярното кученце на кмета Славов.


В категории: Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки