Валери Симеонов: Атака ни предаде, възможна е нова партия


Валери Симеонов: Атака ни предаде, възможна е нова партия
Валери Симеонов
18 Декември 2009, Петък


Предизвикахме обществен дебат за новините на турски език. Лошото е, че в голямото бързане Сидеров и Борисов родиха поредното недоносче за референдума, казва собственикът на СКАТ ТВ и лидер на групата НЕЗАВИСИМИ в ОбС на Бургас


Автор: Лъчезар Лисицов

-Г-н Симеонов, кое според Вас е събитието на 2009 г.?

-Свалянето на БСП и ДПС от власт. Има и други, но това е най-мащабното събитие в обществен план. Специално телевизия СКАТ има великолепно свое събитие  – оневиняването на граничар Михаил Цонков (още по темата на стр.8-9), което е голяма победа на гражданското общество, също така падането на решението за построяване на джамия в Меден рудник, започнатото разрушаване на циганските гета, декларациите за осъждане на арменския геноцид и за геноцида над българите по време на турското робство.

-А кое приемате за най-голям личен успех през 2009 г.?


-Във всички събития, които изброих  имам личен принос и няма нужда да скромнича, затова го заявявам. Удовлетворен съм.

-Как ще коментирате поведението на Волен Сидеров във вторник, когато внесохте подписката против новините на турски език?
Разбра се, че Сидеров ви е изпреварил и е отишъл да говори с премиера Борисов за свикването на референдум.

-Аз имам достатъчно сериозни данни, че решението за обща пресконференция на Сидеров и Борисов с предложение за референдум за новините на турски език по БНТ е взето буквално час преди обявеното време за връчване на подписката. За да се измести медийното внимание. В това отношение Сидеров успя, но пък аз съм доволен, че телевизия СКАТ е в основата на много сериозни процеси в тази държава. Ако не беше връчването на подписката, нямаше да го има бързането за тази пресконференция, нямаше да го има предложението за референдум, за което има мнения „за“ и „против“. Предизвикахме обществен дебат за новините на турски език. Ако не бяхме връчили подписката, нямаше да има обществен дебат. Лошото е, че в голямото бързане Сидеров и Борисов родиха поредното недоносче, каквото е предложението за референдум. Вижда се, че то е доста необмислено.

-Говори се, че ще създавате нова партия. Така ли е? И ако да – кога да я очакваме?


-Това го говорят тези, които са уплашени от евентуалното привличане на патриотичния и националистически вот в посока  друга партия. Засега мога да кажа, че в близък план нямаме някакви конкретни намерения. Казвам до края на годината. След това е напълно възможно  създаването на нова партия, след като „Атака“ определено не отговаря на очакванията на хората, които са гласували за нея. „Атака“ измени, предаде своя електорат, така че нормално е хората да очакват нова партия.

-Днес групата на Независимите в Бургаския общински съвет бе напусната от двама свои представители – Петко Петков и Иво Лазаров. Как ще коментирате тяхното поведение, след като за нас не е тайна, че дълго време ги обгрижвахте?


-Живи и здрави да са. Те са пълнолетни хора. Решили са, че партия „Атака“ в по-голяма степен съответства на техните разбирания и може би очакват по-светло бъдеще, така че те са  в правото си да изберат къде да отидат.

-Волен Сидеров тълкува вашето поведение като подкрепа на ДПС и БСП, защото неподкрепата на ГЕРБ означавало точно това.


-Унизително е да отговарям на такъв въпрос. Няма човек, който да се съмнява в това, че основната тежест в борбата с ДПС и БСП я изнесе телевизия СКАТ. Няма промяна в нашата позиция. Нещо повече - телевизия СКАТ е известна с това, че не си променя позициите. Телевизия СКАТ е медия с гръбнак и с характер. В тази връзка не съм длъжен да коментирам всякакви глупости, които се говорят по адрес на телевизията, независимо от кого.

-А според Вас какво е алтернативното поведение на една нормална националистическа партия, освен подкрепата на ГЕРБ в момента?


-Да си изпълнява програмата, а не да прави точно обратното на това, с което е привлякла електората си преди изборите. За това говори промяната в позициите на „Атака“ по отношение на падането на ДДС за лекарствата, както и подлото мълчание за новините на турски език до последно, докато ние не подехме инициативата и не направихме подписка. Мога да споделя с вас, че голяма част от депутатите на „Атака“ не се разписаха в подписката за забрана на новините на турски език, което е много интересно. И мното тъжно.
Алтернативата е да имаш собствена физиономия и да си изпълянваш програмата, да се бориш срещу турцизацията на страната, а не да мълчиш гузно.

-Но ГЕРБ няма абсолютно мнозинство, а тяхна алтернатива са БСП и ДПС.


-Няма лошо да се подкрепя всичко, което е полезно за България, и то трябва да се подкрепя, независимо дали произлиза от ГЕРБ или от друга партия. Щом е в полза на България, задължително трябва да се подкрепя. Това не означава да се допуска пълното обезличаване на една партия, защото фактически това е камбанен звън за нейната смърт.

-Да разбирам ли, че принипно сте за подкрепа на управляващите?


-Вижте какво е поведението на нашата група в Общинския съвет в Бургас. Същото трябва да е поведението на всяка група в парламента. Трябва да се обединяваме в името на това, което е полезно за Бургас и респективно за България. Но наред с това трябва да си държим на предизборната програма и обещанията. Защото другото е лъжа, продажба на интересите на хората. Говоря за продажба както в морален план, така и за продажба в чисто финансов аспект – буквално за купуване и продаване.


В категории: Интервю

15
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
15
nqkoi
30.06.2011 15:17:13
0
0
ХОРА НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ И ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ Е ЕДИН ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ МОШЕНИЦИ НЕ САМО В БУРГАС НО И В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ДАЖЕ ПО ОПАСЕН ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЗАЩОТО КАТО СОБСТВЕНИК НА МЕДИЯ ИМА ПРЕКРАСНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЧАС ПО ЧАС ДА НИ ВТЪЛПЯВА СВОИТЕ ПСЕВДОПАТРИОТИЧНИ ВЪЗГЛЕДИ И ИСТИНИ, ДА НИ ЗАЛИВА С БЛАГОТВОРИТЕЛНИТЕ СИ ЖЕСТОВЕ, КОИТО БЪДЕТЕ НАПЪЛНО СИГУРНИ СА МНОГО ДОБРЕ ПРЕМЕРЕНИ И ИЗДЪРЖАНИ ТАКА, ЧЕ ДА ЗАТВЪРДЯТ АНГЕЛСКИЯТ МУ ОРЕОЛ СРЕД НАС. ТОВА СМЕ ГО ВИЖДАЛИ И ГО ЗНАЕМ, ДАЖЕ МАЛКО НИ Е ВТРЪСНАЛО, НО СИ ТРАЕМ ДЕТ СЕ ВИКА, НО ЧУДНО ЗАЩО ЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА ГОСПОДИНА, КАТО ЧЕ ЛИ НИКЪДЕ НЯМА МЯСТО - А ПЪК СЕГА И ПАРТИЯ КАТО СИ СПРЕТНЕ СЪВСЕМ ...!
МОЯТ ВЪПРОС Е ЗАЩО ВИЕ С ВАШАТА БЕЗПРИСТРАСТНОСТ НЕ РАЗСЛЕДВАТЕ И НЕ ПОКАЖЕТЕ ПОНЕ ТОВА - КОЛКО БЕДНИ ХОРА, ФИРМИ, РАБОТНИЦИ Е ОГРАБИЛ И ИЗЛЪГАЛ И НЕ ИМ Е ПЛАТИЛ, А ДРУГИТЕ НЕЩА ГИ ОСТАВЯМ НА ВАШЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ / ОСВЕН АКО, РАЗБИРА СЕ И ВИЕ НЕ СИ ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТИТЕ ОТ НАШИЯ СКЪП СЪГРАЖДАНИН, НЕ СТЕ ОБЕКТ НА НЯКОЕ ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНИТЕ МУ КАУЗИ ИЛИ ПЪК ВЕЧЕ ЧЛЕН НА МИЛАТА МУ ПАРТИЯ!
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ БУРГАЗЛИ! ГЛАСУВАЙТЕ С УМ , ЧЕ СТРАШНО НИ ЧАКА!
14
По-бързо
03.02.2010 20:39:10
0
0
Г-н Симеонов, създавайте я по-бързо тази нова партия, защото изборите наближават и няма много време.
Бъдете жив и здрав!
13
atakis
09.01.2010 17:01:52
0
0
Abe mishoci.Dolnoprobni podlogi na Siderov,Ne vi li rajda glavata 4e bez SKAT,mishkata SIDEROV shte topli krevata na Kapka.
12
siso
08.01.2010 14:00:20
0
0

в.АТАКА
Нищо не се е променило от времето на Левски. Една турска подлога оплю Сидеров

Аз съм 56 годишен българин, възпитан в патриотизъм и самият аз съм възпитал моите деца в националните идеали. Вярвах, че ако не друго, то поне с долнопробното предателство ние, българите, сме приключили. Че сме си взели поука от историята, че съдбата на Ботев и на Левски няма как да се повтори. Оказа се, че не е така. Вчера гледах предаването на Валентин Касабов по СКАТ, в което той по долнопробен начин оплю Волен Сидеров и останах потресен. "Този низък червяк със ниско чело, пратен на земята не се знай защо и кого родила една майка луда. Който равен в ада има само Юда", както е написал Иван Вазов падна по-ниско и от поп Кръстьо. И защо изля помията си върху един от малкото достойни днес българи този нискочелец? Защото не стана депутат. Помислих си - колко ли му е трудно на Волен с такива долнопробни кариеристи? Та нали същият този червяк лъсна на снимка, на която пирува с турския консул. Затова Волен и го отряза от парламента. Нима можеш да вкараш едно турско мекере в ковачницата на закони и то от квотата на АТАКА? Абсурд! Искам да се обърна към г-н Сидеров с призива да не съжалява, че така си е навлякъл гнева на народните предатели. Браво на него, че не ги направи депутати! Змията хапе най-люто, когато умира, Волене. Знай го от мен. Права е клетвата ти. Такива ги застига народното проклятие!
Иван Кольовски, внук на опълченец,
Стара Загора

11
sisi
08.01.2010 06:59:17
0
0
Да ние бяхме излъгани и подведени от Атака но аз определено не спирам до тук да повярвам 4е може да се промени към по добро в нашата страна. бих искала да живеем по спокойно и по добре. да бъдат нормални пенсиите да се оправи здравеопазването ни ,образованието ни ,да опазим природата която е останала след хаоса от разграбването на вси4ки до сега.надявам се да дойдат по умни хора ойто да помислят и за народа си. и няма да спра да крикикувам и да мисля 4е има по добри времена тук за живеене.сега определено залагам на Касабов и Симеонов защото не виждам друга светлина на хоризонта и се надявам да не излъжат хората и те но ако стане и те ще отидат в небитието като другите.да Атака е сега в парламента но това ще са им последните 4 години на следващите избори те даже няма да имат и един депутат.няма да има хора който да им повярват още един път. о4акваме новата партия за да запо4ваме да работим .
10
Симеон Велики
06.01.2010 02:20:52
0
0
Валери, нали ти и твоята ТЕЛЕВИЗИЯ набивахте 5 г. в главите на българите, че Волен Сидеров е новият месия и накарахте хората да повярват в него и в партията му. Самите Вие бяхте в основата на тази партия, а ти нейн активен член и активист. Как ще изкупите този грях пред народа, а? Това да лъжеш и да подвеждаш един народ да вярва и да гласува за нещо, което е "менте" е не по малко престъпление от материалните измами, защото това си е чиста проба "политическа измама". Вие сте основни виновници за нея! И каква е гаранцията, че сега това което говорите и убеждавате хората със същата настойчивост, както за Волен и Атака, утре няма отново да се окаже измама? Има ли гаранция, че думите ви тежат на място и казват истината, че сочат правилната посока? Както вчера сте лъгали (независимо дали сте вярвали, или не, лъгали сте и хората и себе си) днес може пак да лъжете и утре това да лъсне. Ама кой е потърпевшият от идеологическите и политическите ви експерименти? - Българският народ. Та питам те, с какво сте по-различни вие от комунистите, които заблуждааха и мамеха българите 45 г. и го водеха уж към светлото бъдеще, а после сами се отрекоха от идеологията и кумирите си и казаха: Объркахме се, заблудихме се - клахме ви да вярвате в комунизма, сега ще ви бием с мутрите да влизате в капитализма. Ти Валери и твоята медия и хората около тебе не сте по-различни от едни измамници на хората и затова никой няма да ви повярва повече. Как да вярваме на журналисти като Стоян Иванов, който беше най-големия ти гаулайтер, а сега е най-верен човек на Сидеров?! Айде кажи кой е виновен за тази хавра? Ами само ти си виновен и затова най-добре прояви морал и се извини на хората и си посипи главата с пепел и спри да се правиш на политик и да зачеваш партии, които после ни костват много на всички нас, защото ти си искал да си начешеш крастата!
9
чичко паричко
21.12.2009 12:34:38
0
0
Явно е зависимо това момче Симеонов,иначе нямаше да обърне палачинката?
Колко ли парички са му бутнали?
8
цецката
20.12.2009 15:23:06
0
0
МИШКА- виж снимката по горе.
7
DDS
20.12.2009 13:34:03
0
0
I druga partia da napravi6,samo parite ti 6te vzemat i pak-nezavisim. Nezavisim ,za6toto ot teb ni6to ne zavisi...
6
20.12.2009 11:58:47
0
0
Кой си ти бе симеонов?
5
Ще направиш партия,и какво?Мис
19.12.2009 19:30:47
0
0
Затова била цялата работа значи.Направи пачките,и сега искаш да станеш тартор.
Много сте елементарни скатажиите.
Мислиш ли че ще гласувам за теб?
4
димчо
19.12.2009 18:18:16
0
0
само декларации и приказки, а нещо реално кога ще свършите ,което да е видно и полезно за града
3
лилов
19.12.2009 17:01:35
0
0
независимия иди се лекуваи не е срамно ще ти помогнат докторите
2
pako
19.12.2009 15:01:04
0
0
Призива трябва да е обединяване на измамените и изхвърляне от парламента на пигмея Сайдеров и недоносените хиени.Иначе партии лесно се правят,но като се измешаш с говната, няма как да не замиришеш и ти.
1
АЛЕКС2
19.12.2009 14:29:59
0
0
НЕ ЗНАМ КАКВО СТАВА ВЕЧЕ ,СМЯТАМ СЕ ЗА ПАТРИОТ, НО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ОТБОР.ВОЛЕН БЕШЕ СИМВОЛ ЗА МЕН ,НО НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИШ В ПАРЛАМЕНТА ПО ТОЗИ НАЧИН,ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ИЗКАЧВАШ ПО СТЪЛБИЦАТА...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки