Рибарски лодки вместо икона


Рибарски лодки вместо икона
14 Декември 2009, Понеделник


В редакцията се обади нашата читателка Силвия Стоянова от Бургас, за да изкаже своето възмущение от тазгодишния плакат на Община Бургас по повод празника на града – Никулден


„За мен, а и за много други бургазлии, този плакат е гавра с патрона на града – св. Никола. Негова икона неизменно е присъствала досега във всички афиши на общината, посветени на празника. Каква бе изненадата ми тази година, когато, вместо лика на закрилника на Бургас, на празничния плакат лъсна нелепо стълпотворение от очукани рибарски лодки,струпани на неидентифициран скалист бряг, някои от които дори не са бургаски, а от Царево и Поморие. Тази илюстрация демонстрира поредното неабмислено хрумване на общинската администрация. В статията „Най-изумителния урок на св. Николай“, публикувана в предишния брой на „Десант“, бе описано как светецът наказва тези, които не го почитат. Трябва ли и нашите общинари да се вкаменят, за да им дойде акълът и да се научат да постъпват адекватно, когато става дума за изконни ценности и почитане на светини“.
Дали са се усетили от Общината, че са сгафили, не е ясно, но скоропостижно всички лодки бяха изпокрити под афиши за концерта на Lord of the Dance, предвиден за следващото лято.


В категории: Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки