Националните предатели се роят като мухи


Националните предатели се роят като мухи
09 Декември 2009, Сряда


След Мартина Балева и олигофрена Брунбауер, се появи  и изветрялото старче проф.Кръстьо Манчев
Скандално известният историк Улф Брунбауер е отново в България, за да хули родината ни и да се подиграва с националните ни  трагедии, обявявайки ги за митове.


Автор: Стоян Георгиев

Немският евреин с олигофренска усмивка ни заявява, че онова, което е станало в Батак преди сто и тридесет години е виртуална измислица и легенда. Неговият щурм срещу бастиона на България е отвън, но за да падне една крепост обикновено е нужен един данайски дар като троянския кон. Такъв троянски кон преди седемстотин години е бил друг един евреин – Лазар Коен, който за една торба жълтици отворил вратите на Търновград на османските пълчища. Неговото предателство дотолкова възмутило самите нашественици, че те самите отсекли главата му.
По-страшното е обаче, когато крепостта се предава от свои, от сънародници, от българи. И те не са един или двама, а цял легион. Първа по коварство и мерзост е, разбира се, Мартина Балева, която държи престъпното исо на кретена Брунбаеур. Но какво можем да кажем за такива умници като изветрялото старче проф. Кръстьо Манчев, бивш член на БАН, което твърди в един вестник, че „Баташко клане е нямало. Нямало е и турско робство!”. Не че подкрепям на сто процента реформите на финансовия ни министър в това учреждение, но някои неща там са доста притесняващи. Например твърдението на проф. Лъчезар Филипов, че извънземните вече бродели между нас. Подобни тези граничат с психопатологията и са доста странни, още повече че и до днес няма никакви научни доказателства за наличието на извънземни, където и да е било в космоса.


проф. Кръстьо Манчев

Гореспоменатото старче г-н проф. Кръстьо Манчев обаче минава всякакви разумни граници, за да докаже, подобно немският нахалник Брунбауер, че Батак е бил най-обикновен мит и нищо повече. И започва то да ни обяснява, че българите не са били роби в османската империя, а са имали собственост. Да, имали са собственост, но всяко миризливо заптие е можело да влезе в тази собственост и да издевателства, както си иска - да коли, граби и изнасилва. Това обаче професорчето не го споменава, а апелира за написването на някаква общобалканска история и се кахъри, че ако му вземели пенсията, щели да го разсипят и че нашите възоржденци нарочно си измисляли турските зверства. Те защото са си ги „измисляли”, затова вероятно и са загивали като Хаджи Димитър и Ботев, а не се треперели като извеяното професорче за пенсийката си.  Да плюеш в лицето на своя народ и да му обясняваш, че 5000 души не можели да се поберат в баташката черкава и да бъдат изклани за толкова кратко време е нещо повече от цинизъм. Това е нечувано предателство към паметта на своите деди. Това е глупост, тъпоумие и продажност, нечувани и невиждани досега по света.
Случаят с Манчев е поредният ярък пример за прословутия национален нихилизъм на т.нар. «българска интелигенция», защото народът ни пази като светиня всяка стъпка на своите велики синове, а думите им -като библейски завети. Това естествено не важи за пишман-интелигентите. Те са готови да оплюят и отхвърлят всичко родно, при това с най-рехави аргументации. Емилиян Станев в своите спомени пише за цели корита с кости на български царе и боляри в Търновград, от които никой не се интересувал, както и фактът, че Царевец и Трапезица са разрушени повече от българите за строеж на къщите им, отколкото от турските завоеватели и гръцките фанариоти. В книгата си за гроба на Левски пък Николай Хайтов твърди, че гърците само да намерят нещо антично и веднага го провъзгласяват за наследство на древна Елада. Няколко опушени кости, открити в гробницата на Александър Македонски, без колебание се обявяват за костите на великия пълководец. У нас обаче не е така. При доказани зверства на османските изверги, при показания на международни комисии, при спомени на свидетели, при статиите на Макгахан и книгите на Уилям Гладстон, най-после при сърцераздирателните думи на националния ни летописец Захарий Стоянов в неговите «Записки», които биха разчувствали и камъка: «На колене, любезни читатели, долу шапките! Напреде ни е Батак със своите развалини... Батак, славният и злочести Батак!», изкуфялото старче Манчев ни каканиже за брой на отрязани глави и разни други изчисления, като че не говори за едно кощунствено злодейство и гавра с хиляди българи, а за сеч на дърва или зелки. Ето това не мога да разбера. Не мога да разбера и проф. Ивайло Знеполски, който беше поканил престъпника Брунбауер у нас.


проф. Улф Брунбауер

Професорът може и да познава добре семиотиката на Умберто Еко, но за съжаление не знае нищо за собствения си нород. От такива дървени глави сме си патили не веднъж и дваж Това обяснява и ненавистта на Георги Бенковски към т.нар. «учени глави», които и тогава са били същите продажници и подлоги, както и днес, и които са се гнусяли от своя народ и са се гърчеели или турчеели.
И тук е много на място да споменем за оня вопъл, пълен с негодувание и мъка на големия наш възрожденец Любен Каравелов към подобни кюлханета:

«Българине, българине,
     чуждо мотовило!
Имаш ли ти нещо свято
     или нещо мило?»

Езикът си ти презираш,
     народът си гониш,
а над чуждите гробове
     едри сълзи рониш!»

И така, скъпи българино, не забравяй, че националните ти предатели се роят като мухи, а мухите не носят нищо друго освен зараза. Затова обикновено ги изтребваме!


В категории: Анализи

8
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
8
История
27.02.2011 09:31:40
1
0
Разбирам, че не подкрепя тезите за "национално самочувствие", но все пак обосноваването на това самочувствие върху лъжата, злобата и омразата е най-малкото несериозно, макар да е лесно. По-лесно е да се аргументиране, че някой ни е заробил, затова не сме "голямата работа". Например дали Владслав Варненчик, ако беше победил турците, щеше да каже: "Заповядайте българи да си управлявате държавата". Нямаше. Такова нещо в историята няма - примери безброй. И "големите братя" са един вид поробители, само че на тях им се кланяме и им слугуваме "доброволно". Такъв манталитет се оформя по-лесно в елементарни и първосигнални хора, защото по-лесно се манипулират и им се внушава по-лесно кого да мразят и на кого да се кланят, което разбира се е грешно. Една народна мъдрост казва: "Да греши може всеки, но в грешките си упорства само глупакът". Явно не само Бенковски е имал ненавист към "умните глави", а и много хора днес. Те наричат нещата с истинските им имена и както са ги установили, не се поддават на натиска на тълпата и не приемат злобата и лъжата като основа за формиране на мирогледа си. Макар да са малко, все пак ги има. Силата на един народ се състои в това да може сам да си чертае пътя и да не си търси оправдания. Няма как - трябва да признаем, че има народи с по-голям и народи с по-малък потенциал.
7
История
27.02.2011 09:07:26
0
0
Истината винаги излиза наяве.
6
21.12.2009 22:22:15
0
0
Ивайло Знеполски е масон. Какво да очакваш от такъв, освен да кани българомразци, които да си правят гаргара с нас. Обаче виж холокоста е свещен и тежко ти, ако кажеш, че не имало такова нещо! Може дори да те осъдят! Само за Батак всеки може да приказва всевъзможни врели-некипели. Де бой де!
5
хан крум
10.12.2009 16:21:08
0
0
ало десанта що въобще обръщате внимание на такива историци и философи и пишете за тях по вестниците .цял свят е разбрал тогава за трагедията на БАТАК ,а по наше време разни тапигьози ни убеждават че не е имало робство, а присъствие / тука му ставам роднина на този гьон /-.не е имало фашизьм а не знам си кво пишете за хубавите неща .на тези мурджовци не обръщаите внимание и без това са неизвестни вие ли искате да ги направите.аи сиктир
4
Браво г-н Симеонов, г-н Касабо
10.12.2009 03:03:53
0
0
http://www.skat.bg/news.php?action=7&newsID=6558

Искрени поздрави, че огласихте на обществеността този случай! В резултат турчина е осъден! Поредно последствие от намеса на тв СКАТ!!

А помните ли предаването с изнасилената баба от един мангал!? След това заспал в кочината!! Интеграция и толерантност! Нямам думи.
3
Георгиев
10.12.2009 02:47:41
1
0
Повечето жени са били откарани робини в Анадола а много момичета стават слугини на турските свине след зверствата, като биват и изнасилвани първо! И знаеш ли какво правят след това? Вечерта след зверствата те си похапнали - 7 ястия! Нямам думи...
Това го пише Макгахан със съдействието и на други чуждестранни свидетели и разкази на оцелели българи!
2
Георгиев
10.12.2009 02:41:38
0
0
Ще ми се този стар урунгел да опита и една секунда да го боцнат с игла, но силно!
Ще изпищи та чак в града на олигофрена Брунбауер /впрочем повечето австрийски мъже са такива хахаха/ ще го чуят. А нека си представим, макар и това да е невъзможно как турските чудовища набиват на кол българите, удар по удар с остро желязо на върха на кола!! Представяш ли си го изкуфял дъртако! А? И това не са обиди, това са констатации!
Прочети бе старо гаднярче книгата със свидетелствата на Макгахан - за Батак!
Първо извадили очите на един българин - Трендафил там, после му отрязали ушите, после му избили зъбите...това го пише Макгахан - после го набили на кол и още жив го пекли на слаб огън!!!! Ей гадняр ти душа имаш ли бе?!?! И така е и с други българи ине само в Батак!! Бездушен, безсрамен нещастник! Такива сато тебе са предавали българските революционери!! Та нали урунгеле само подчертавам, само заради чудовищните зверства славянските дружества в Русия главно Москва и Петербург, както и интелектуалците са настоявали за война с Турция! Защото хората за разлика от тебе имат душа и сърце! Те са основния двигател тази война да започне и ние да се освободим от турско робство!
1
МОЛЯ ТИ СЕ...
09.12.2009 23:57:34
0
0
ПОКАЖИ СИ ФИЗИОНОМИЯТА, ДА ТЕ ВИДИМ КОЙ СИ. ДА ЗНАЕМ КОЙ ОщЕ, ОСВЕН КАСАБОВИ Е ПРОСТАК. С ТОЗИ "РЕЧНИК" САМО ОТБЛЪСКВАТЕ, МИЛИ...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки