Още двама от Бургас в тефтерчето на Красьо


20 Ноември 2009, Петък


Още двама магистрати от Бургас са в указател на кадровика Красимир Георгиев,  съобщи ВСС. След окръжният прокурор на Бургас Ангел Ангелов, председателката на апелативния съд Дора Чинева и шефът на районния съд в Несебър Пламен Найденов, в списъка на Красьо с ланците се оказаха още Веселина Герова от Апелативния съд и зам.-шефът на Районната прокуратура Георги Чинев.

Автор: Фани Христозова

Любопитна подробност е, че съдия Герова е леля на съпругата на Пламен Найденов, а Георги Чинев е син на Дора Чинева.  Чинева, заедно с Ангел Ангелов и Пламен Найденов, бяха сред първата вълна,подали оставки заради контакти с лобиста.
Така имената на всички магистрати в телефона на Красьо станаха 44, а срещу 18 от тях вече текат дисциплинарни производства.
В момента шефските постове в магистратурата в Бургас се оглавяват от временни началници. Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас е Калина Чапкънова – Кючукова. За временен административен ръководител на Районен съд - Несебър бе избрана Йорданка Майска – Иванова, а мястото на Дора Чинева все още е овакантено.
След скандала ВСС препоръча на цялата съдебна система да повиши хигиената на личните си контакти.
Междувременно от тефтерчето на лобиста изскочиха и имената на четирима депутати от 41-вото Народно събрание.  С плевенския бизнесмен общували народните представители от ДПС Ердоган Ахмедов, Касим Дал и Лютви Местан, кактто и депутатът от БСП Кирил Добрев. С Красьо контактувал и бившият заместник-министър на финансите от кабинета „Станишев" Димитър Ивановски, който отговаряше за предприсъединителните фондове. В указателя на кодровика има лица и от администрацията на президента.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки