900 хиляди за велоалеи и табели


900 хиляди за велоалеи и табели
Общинският лидер на Атака Александър Бояджийски седеше по време на сесията най-отзад и си бърбореше с руса красавица, засега не е ясно към коя група е той - Снимка Николай Недев
19 Ноември 2009, Четвъртък


Спорна точка за актуализация на бюджета на Община Бургас за 2009 г. бе приета на заседание на Общинския съвет в четвъртък. А тази актуализация се налагаше, заради усложнената икономическа обстановка и трябваше да има антикризисен характер.


Тя предвижда отпускане на 520 хиляди лева за изграждане на велоалеи и 380 хиляди за изработване на указателни табели. „За“ предложението гласуваха 27 съветници от мнозинството на ГЕРБ, а против него бяха от новата група „Независими“, които напуснаха „Атака“ поради несъгласия с водената централна политика на своя лидер Волен Сидеров. Според Валери Симеонов във време на криза не е удачно да се харчат толкова много пари за велоалеи, тъй като има далеч по-належащи нужди, свързани най-вече с пътната инфраструктура и канализацията на съставните селища. Валентин Касабов сравни направените промени в бюджета с купуването на нов костюм за тежко болен. И с просто око се вижза, че 380 хиляди лева за указателни табели е нереално голяма цена, а харченето на 530 хиляди за велоалея в парк Езеро в Бургас за по-малко от два месеца е твърде съмнително.
Спор възникна и за процедурата по гласуване на промените. От групата „Независими“ настояха измененията да бъдат гласувани перо по перо. Представителите на ГЕРБ и СДС обаче се противопоставиха на идеята, тъй като това щяло да създаде непреодолим юридически казус. В крайна сметка всички изменения на бюджета бяха приети с едно гласуване.  
Ще продължим да следим как ще бъдат усвоени близо 900 хиляди лева са показни мероприятия на кмеската управа.


В категории: Общини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
:D
24.11.2009 09:38:39
0
0
Oбщинския лидер на Атака..... за сега не е ясно от коя група е той :D Божеее....
Клюкарски вестник с евтин привкус на сензация, жалко... за първи път отварям сайта и мисля, че ще е за последен...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки