Николай Бареков изглежда е уволнен от бТВ


Николай Бареков изглежда е уволнен от бТВ
Николай Бареков, снимка бТВ
18 Ноември 2009, Сряда


ДПС и Ирена Кръстева финансирали собствения му сайт



Автор: Пролетина Николова

Водещият на “Тази сутрин” по бТВ Николай Бареков изчезна от екрана на телевизията в понеделник и оттогава не се е появявал там. Сутрешният блок вече се води самостоятелно от Анна Цолова. Тя обаче в нито един момент дори не намекна защо Бареков го няма и защо е свалено и предаването му “На БарЕкадата”.
Пиарът на бТВ Ангел Каспарянов обясни, че Бареков е болен и затова отсъства. Самият водещ също каза по телефона във вторник, че е в отпуск по болест. След което вече спря да отговаря на обажданията.
Източник от бТВ обаче разкри, че още на 13-ти ноември вечерта ръководството на медията е взело решение за “временно отстраняване от екран” на Бареков, заради скандални разкрития за връзки между Бареков и медийната група на Ирена Кръстева “Нова медийна група холдинг”. За нея отдавна се знае, че е свързана с ДПС, а напоследък е в горещи отношения и с ГЕРБ, което породи съмнения и за някакво съглашение между партиите на Ахмед Доган и Бойко Борисов. В понеделник водещият вече е бил уволнен официално. Още същия ден обаче върху шефовете на бТВ и най-вече върху баш-шефа, който иначе се представя скромно като “медиен светник”, Красимир Гергов е бил оказан силен натиск за връщането на Бареков на екран. В сряда “Дневник” цитира пресаташето на Гергов – Анна Русчева, която с половин уста почти признава, че примката около Бареков се е стегнала: “Преди седмица Николай е поискал да ползва отпуск, защото се е чувствал болен и най-вероятно иска да почине малко по-дълго от тежкия режим на работа на сутрешния блок. Знаете, че за да е в ефир, Николай става около 4.30 всяка сутрин, а този режим е доста изморителен за дълги периоди от време."
Изчезването на прословутия водещ от програмата на бТВ се случва, след като миналия петък “Капитал” публикува информация кой стои зад новинарския сайт bnews.bg, за който се знае, че е собственост на Бареков. Там е направена връзка между bnews.bg и ТВ7, която, макар официално да се тръби, че е собственост на някакви австрийци, всъщност е част от империята на Ирена Кръстева. Домейнът на bnews е регистриран от дружеството “Делфин нюз” АД, почти всички акции от което първоначално е притежавал Иван Терзийски. “Капитал” твърди, че Терзийски е неформален шеф на охраната на бТВ. Представителят на другата фирма на Терзийски “Ню фрейм медия” - Александър Пайр пък в момента е председател на директорския борд на ТВ7. Именно Пайр се оказва скритата връзка между Бареков и “Нова медийна група холдинг”. Точно това е преляло чашата и е предизвикало “болестта” на Бареков. Хора от бТВ разказаха, че още през януари 2009 той вече е получавал веднъж предупреждение за уволнение, заради сигнали, получени в бТВ за финансови машинации, които е извършвал зад грба на телевизията. Странно е, че бТВ чак сега прозряват, че покрай работата си като водещ на сутрешен блок Бареков всъщност върти частен новинарски сайт. Главен редактор на bnews.com официално е бившата съпруга на Ахмед Доган – Айсехел Руфи. Там работи и съпругата на Бареков – Евгения. По някои данни главен източник за финансиране на сайта е Корпоративна търговска банка, чийто шеф Цветан Василев се води и “финансов консултант” на мнимите австрийски акционерите в ТВ7. Самият Василев, естествено, отрича връзките си с bnews. Въпреки това обаче тези сложни игри на Бареков по всичко изглежда този път ще му костват работата в бТВ, където от месеци с най-елементарен подлизурски стил лъскаше имиджа на Бойко Борисов.



6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
Пуфчо и Ицо
20.11.2009 20:42:36
0
0
са всъщност едно и също лудо лице, което май не знае какво иска да каже и затова си говори по принцип разни тъпотии,колкото да е в играта.Щото това лице на едно друго място никой не го отразява и му е самотно.
А на Бареков му биха шута, факт.Поради точно тези причини,изнесени в материала.Лизането на Бойкови задник не му помогна,защото само с лизане не става,особено ако прескачаш тнвърде често от задник на задник.
Между другото,Десант затова и ще се чете /колкото и да е мъчно на някои/,щото не лиже.Започне ли да се мазни на силните на деня,ще отиде и този вестник в историята.
5
pufy
20.11.2009 20:06:16
0
0
Абсолютно съгласна съм с мнението на Ицо, че тази статия е като разговор на бабите по балконите на панелките. Ама типично за тази медия и други подобни. Жалко само, че огромната част от обществото ни, което за жалост е само със средно образование, приема всичко това за чиста монета, а тези "журналисти" трупат пари и дивиденти на гърба на необразования българин. Но не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Каквото ни е държа, такива са ни и медиите. Чета тук и гледам Скат само, за да съм в час, това уча, но ми е убидно това, което се случва. Дребни души, манипулират народа, а той милия нали е свикнала да приема нечие мнение вместо да си размърда мозъка и сам да си състави такова.
4
за ицо
20.11.2009 13:19:17
0
0
кво по-реално искаш, бе идиот - Пролетина да напише направо, че Бойко го прееба и вече не му е нужен ли. ако искаше бойко да го спаси, щеше да натисне тия от биТВ да го оставят. като че ли не знаеше досега че ДПС му плаща на Бареков, ама и не само ДПС.
3
Бареков
19.11.2009 03:12:35
0
0
Аз съм болен единствено от любов по Бойко.
2
Ицо
19.11.2009 00:25:59
0
0
Тая статия ми прилича на нещо като"една жена каза".
То бива простотии,но това изобщо не струва.Дайте нещо по реално!
1
18.11.2009 15:32:47
0
0
до катя касабова
Писал/а на: 18.11.2009 17:40 предайте на г-жа Катя Касабова, че Травеститът, известен повече с прякора Канибала, който си сложи цици - е кореспондент на burgas24 - този сайт е на един човек, известен в близкото му минало на политик, който яко се дрогираше, абе беше регистриран като наркоман
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки