Бойко обещал нова аванта на Франция


Бойко обещал нова аванта на Франция
Бойко Борисов и външната министърка Румяна Желева, чиито способности в този род бизнес са трупани във фирмата „Езтур“, свързана с фамилия Васил и Валентин Златеви
08 Ноември 2009, Неделя


И във Варна ще строят частен лицей за богопомазани деца, който няма да плаща данъци на България


Автор: Пролетина Николова

Най-успешното посещение на български премиер във Франция (според трактовката на официозните медии) започна вече да придобива гротескни очертания след разкритията на “Десант” за това какви обещания е дал Бойко Борисов на президента Никола Саркози и премиера Франсоа Фийон. От екипа на Борисов продължават неуморно да тръбят, че по време на визитата му в Париж се е говорело само за отказаните от България френски корвети и за обещанието на Саркози да ни помогне с обезщетение за спрените блокове на АЕЦ “Козлодуй”. Почти всички български медии, самоналожили си цензура, каквато страната ни не помни от правителството на Иван Костов насам, преповториха това по няколко пъти, без дори да си направят труда да попитат премиера дали не крие нещо от тях.
Една от спотаените части на тези българо-френски разговори е обещанието на Борисов да премахне данъците за френския лицей на “Симеоновско шосе” в столицата. Това е частното училище “Виктор Юго”, в което богаташки деца и потомци на френскоезични дипломати се обучават по програма, одобрена от френската държава. Решение, което е изключително лицемерно на фона на окаяното състояноие на материалната база на много български училища.
Източници от Министерския съвет обаче разкриха, че премиерът е дал и още едно обещание на французите. То е да освободи от данъци и друго тяхно школо, което те смятат да си построят във Варна. Идеята е училището да е начално и да носи името “Шарл Перо”. Както и лицея, школото във Варна също ще бъде собственост на Асосиасион де паран д’елев (Асоциация на родителите), частна структура, която притежава 253 подобни учебни заведения в много държави. Характерното за всички тях е високата такса за обучение. В лицея тя е 20000 лева на година, каквато се очаква да е и във варненското училище.
Борисов вече няколко пъти обяви, че няма да коментира по никакъв повод публикации в медиите, поради което не се очаква да си признае за авантите, които е обещал на Франция.
По данни на “Десант”, още преди две седмици премиерът се е разпоредил на финансовия министър Симеон Дянков да подготви необходимите документи за премахване на данъците върху печалбата на френския лицей. Всичко това се прави изключително подмолно, в пълна дискретност, което само по себе си говори, че шефът на правителството е гузен от собствените си обещания, които е дал във Франция. Няма как Борисов да не е наясно, че с освобождаването от данъци на частно чуждо училище той извършва престъпление спрямо образователната система у нас. За съжаление нито прокуратурата, заета със собствените си проблеми около Красьо Черния, нито медиите, окупирани от цензурата, нито общественото мнение, което засега все още е прехласнато по мускулестия ни премиер се вълнуват от подобни разкрития.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
мързелан
09.11.2009 09:20:58
0
0
Юнгата да! Ама защо и Коня сте изкарали на снимка.
Малко гнусно е това галене по сплъстената косица на циганьорката, която накара мъжа си да напусне работа и да я "последва" там, откъдето може да я върнат скоро ...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки