Птиче, свиня, луда крава


Птиче, свиня, луда крава
Тази вероятна арта след 2012 г. е много популярна. Все пак от България остава нещо, руснаците почти изцяло са под вода
08 Ноември 2009, Неделя


Мазоли по краката, смъртоносно нощно напикаване и накрая - чесън, чай, червено вино и дълбок сън...

Автор: Веселин Максимов

Брей, страхотия! Този свят не отива на добро! Тръгвам сутринта за работа и  почти се сблъсквам на вратата с опулен дънгалак с маска на лицето. Светкавично през ума ми минават позабравените умения за самозащита, когато извънземният промучава с мутиращият глас на съседчето „бат Весо, ти що нямаш маска?”
Благодаря за „батето”, ама както гледам, скоро от батка направо ще се превърна в мъртвец, понеже изобщо не спазвам препоръките на Световната здравна организация и на кризисните щабове на родно ниво. Ужасяващата картина затвори училища и детски градини, хората тръпнат вечер, пред телевизора, да разберат още колко жертви е отнесла новата коварна пандемия. Пък моята работа ме отнася все на обществени места, там други безразсъдници, като мен, не носят маски и изобщо...страшно е.
След като момчетата в залата, в която вдигам щанги, днес се шегуваха брутално с хитовата нова болест, реших да й обърна сериозно внимание.
Смайващо за мен беше, че симптомите на свинския грип са същите, както при обикновен грип – силна треска, висока температура и сериозна кашлица. Ах, мръсникът! Притулва се като обикновен и изведнъж става Свински!
С изумление разбрах, че винаги е имало разболели се с точно такава диагноза, но сега изведнъж това се оказва страховито!
Накрая ме довършиха указанията на медицински светила, че „няма ваксина против новия щам, може да му се противодейства (внимание!) с чай, лимон, витамин С, консумиране на повече плодове и чесън”.
Смътен спомен ме жегна и се поразрових в ист(е)орията „птичи грип”,  отпреди няколко години. О, чудо! В моите архиви открих абсолютно същите показатели на свирепа болест, която е тръгнала да унищожава човечеството, същите „клинични картини на заболелите” и дума по дума същите илачи.
Докато съпоставях двата грипа, ми направи странно впечатление, че ваксината „Тамифлу” (която по време на птичата инвазия беше обявена за „безмислена” от куп професори) е „отлично приложима при новия щам”.
А в един форум, американец-революционер обясняваше надълго и нашироко, че във фармацевтичната компания, разработила тамифлуто, водещ акционер бил Доналд Ръмсфелд, предишният военен министър на Съединените американски щати.
„Съвсем случайно е!”, помислих си, а после се сетих как колежката с енциклопедични познания Диана Славчева ми беше разказвала, че по онова време американският пазар на птици бил сериозно притеснен от свръхпроизводството на птиче месо от Азия. (Пък птичият грип тръгна от Китай, въх колко странно!)
Ние имаме история в традиционните зловещи извънземни инвазии против рода човешки. Ето нещо, което звучи страшно: Спонгиформна енцефалопатия. Ако сте забравили, това беше болестта на „лудата крава”.
На човешки език – ако ядете старо, смарангясано месо от теле, си отивате мърцина. Тогава, като че ли, светът не се поддаде особено истерично на тази заплаха. Тя гърмя един-два месеца и отшумя. След забраната на Европейския съюз в него да влизат говеда от Англия. Тогава добре се похарчиха мучащите чифтокопитни, отглеждани от жители на ЕС- то, отглеждащи едър рогат добитък. Абе, напълно случайно е, как!
През 2006 година, като съвестни и бедни българчета, изядохме тонове ирландско месо, отлежавало 20 години в хладилниците на Зеления остров, преди тогавашните контролни органи да се усетят, че било смесено с машинна смазка. През миналата година бяха внесени още 75 тона съмнително, но тогава, като член на Европейския съюз, го спряхме от кумова срама, заради диоксин в него. Зли медии, които не бяха на ясла към тогавашното правителство, говореха, че от него имало хиляди камиони вкусни колбаси и кренвирши, изкупени стръвно от магазините...
В друг медицински ориентиран сайт прочетох невероятното проникновение „Прасетата са благоприятна среда, която улеснява появата на нови грипни вируси чрез генетично прекомбиниране в случай на едновременни запаси. Като негова специфичност се отбелязва, че повечето от пострадалите досега от заразата са млади мъже и жени, на възраст от 25 до 45 години, а не деца и старци, чиято имунна система по принцип е по-слаба”. Гениално е, как не се сетих! Нима младите мъже и жени са по-активни, отколкото децата и старците!
А грижата за народонаселението на България върви с пълна сила. Днес приятелка, която държи няколко аптеки, ми съобщи, че продала всичкото ваксина и всичкото маска, което имала на склад. Два часа по-късно рзбрах от обзорните новини по телевизията, че в цялата страна маските масово свършили. Нищо, че те можели (евентуално) да предпазят от каквато и да било кихавица, само два часа. След това се омокряли и ставали напълно безмислени.
Това, българите сме корав народ! На опашката в магазина чух как стокилограмова леля разясняваше на касиерката, че няма смисъл маската, която е обесила на врата си, да я поставя върху дихателните си пътища. Обясни й, че вярва как „няма да я опръска с вируси”.
А тази гледка на малко по-разумни хора засякохме в ресторант „Златният светилник“, където ексдепутатът  Румен Ангелов и компютърният корифей Таня Георгиева пийваха червено вино с кюфтета и пушеха цигари през тези препаски


Междувременно видях как по телевизията обясняваха за хиляден път „Няма нужда от паника, това е грипен вирус, който е разновидност на човешкия грип, а наименованието му е А(H1N1)”.
А, вече ми е ясно. Човешкият род е тръгнал на провала, ей го, има-няма 3 години още и идва Апокалипсиса! За това, пък, гледах по една друга телевизия. Маите направили страхотен календар, от 3 000 години преди Христа и до 2012 година.
На 23-24 декември, през 2012- та, Слънцето щяло да се подреди в една линия с всички планети, тъй както очаквахме през 2000 г., след което ясновидецът-моделиер Пако Рабан се покри чак в Южна Америка от срам и повече не се появи в светските среди.  Това ще е страшно знамение и изобщо...заминаваме в киното на човешка цивилизация.
През 1985-та година, пак имаше подобно чудо. Крещях истерично из къщи, че днес е Парад на планетите. Татко каза „Е? Идвай да вечеряш”.
Вечерях. После излязох на стълбите на блока, в панелното гето в Бургас. Стоях там няколко часа. Накрая заспах на цимента, а татко ме отнесе в къщи, хилейки се разбиращо...
Внезапно се сетих, че през  далечната 1995-та година по Земята свирепстваше Унищожителя на човешката плът „ебола”. Отвратителен вирус, разяждащ тялото за нула време. Точно тогава тръгна филма „Зараза” с Дъстин Хофман, Рене Русо и Кевин Спейси. Който онагледяваше невероятните усилия на екип биохимици да озапти безумните опити на американски военни в джунглите на Африка. Съвсем случайно, жестоката епидемия, се ограничи в границите на Черния континент и Америка, докато в киносалоните на Европа филмът не беше особено добре приет.  Повече Никой не чу за нея, хм, защо?...)
Очаквам, съвсем скоро, да разбера от медиите, че мазолите по моите крака и ръце са нищо повече, освен „възбудили се внезапно смъртоносни вируси, които изяждат костите и сухожилията”. Може би, нощното напикаване на бебетата ще бъде обявено за зверска пандемия, която ще унищожи повече хора от Азиатския грип  през 1918 година на миналия век.
Та, чесън, чай, червено вино две чаши и дълбок сън...
Леко съм обиден, обаче. Никой фармацевтичен концерн не обръща внимание на сърбежа, който се получава при мъжете, които не са си бръснали брадата няколко дни!
Ужас!

Анализирай това
Докато продължавах да си мисля за свинския грип, обаче, напълно случайно прочетох в интернет сайта на Асошиейтед прес „САЩ отблокираха целия си запас от „Тамифлу”. Каква грижа за народонаселението на Америка, а?


В категории: Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Леля ви
08.11.2009 14:33:05
0
0
Много точно всичко е отразено,но най-правдиво ми звучи:" Ние имаме история в традиционните зловещи извънземни инвазии против рода човешки".Какво повече да се каже:-(((
За плодовете,лимоните и чесъна плюс хигиената съм абсолютно съгласна [bouncing]
1
HRIS83
08.11.2009 10:19:29
0
0
NAPALNO SAM SAGLASNA S TEB VSI4KO KOETO SI NAPISAL SI E TAKA NE VQARVAM 4E 4ESANA 6TE NI PREDPAZI PO SKORO DOBRA HIGIENA I PO TOPLI DREHI VSE PAK ZIMA IDVA GRIP VINAGI E IMALO I 6TE IMA DANO SAMO PO LEKO DA PREMINAVA A PAKI DRUGI HORA IMAT OBLAGI I TOVA E TAKA
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки