Разкош от брутална измама и сълзи


Разкош от брутална измама и сълзи
"Хората на Феим ми изхвърлиха багажа на улицата, а полицията дойде да пази тях, не защити мен", не спира да плаче от 26 септември насам Катя Матева. Сълзи до нея бърше и мъжът, който я подкрепя след развода й и е до нея
13 Октомври 2009, Вторник


Катя Матева е на 52 години, разведена, безработна, а от две седмици – вече и без покрив над главата. На 26 септември съдия-изпълнител, със съдействието на униформени от РПУ – Айтос, изхвърли багажа и на улицата.

Автор: Севдалина Пенева

След това предаде ключовете от апартамента й на Бехчет Хазим Акън и съпругата му Рейхане. Как семейната турска двойка се е сдобила с атрактивното жилище от 116 кв.м, заедно с гараж и две избени помещения в центъра на Айтос, на улица „Димчо Карагьозов“ № 1, се оказа далеч по-интересна история, отколкото баналната на пръв поглед лична драма на Катя. Сага, под чиято повърхност се крият сложни и добре завоалирани взаимоотношения между облечени във власт хора и местна групировка, чийто основен бизнес е лихварството, процъфтяващ под носа на полицията и прокуратурата.

Бисер Демирев, който отскоро е ключов свидетел по дело за имотни измами срещу бившия шеф на Общинската земеделска служба Тасим Касимов

В предния брой на вестник „Десант“ показахме лицето на 28-годишния Феим Мурадов – момчето, което върти най-голямата незаконна банка в Югоизточна България. И който наследи главатарското място в лихварската мафия от чичо си Лютви Мехмедалиев-Кютука. Босовете се смениха, а заедно с тях и похватите им, но връзките и покровителите на двамата изглежда си остават същите. В сянка и все така недосегаеми за закона.

Историята на Катя
Преди повече от 20 години жената и бившият й съпруг Славчо Влаев продават наследствени имоти и с парите се включват в строеж на жилищна кооперациа в самия център на Айтос. После даряват дома си на двете си малки деца – Гергана и Иван. Жест, за който сега майката горчиво съжалява. Сделката в полза на сина и дъщерята е изповядана на 10 април 1991 г. Само няколко години по-късно лекари поставят тежка диагноза на Гергана – тя е болна от шизофрения и има нужда от постоянно лечение. Състоянието й рязко се влошава, когато на своя глава младата жена заминава да работи в съседна Гърция. Никой не знае какво точно е претърпяла там.
През 2002 година Катя получава известие от гръцките власти, че дъщеря й се намира в лудница в Атина. Намерена на улицата гола и без документи за самоличност. Затова дълго време не знаели коя е. Наложило се майката да продаде последната нива, останала като наследство от баща й, за да плати разноските по завръщането.



Познати приютили напъдената майка в полумазе на стара айтоска къща, срещу наем. За покъщнината, събирана 20 години обаче, място няма



Проблемите с щерката обаче продължили и на родна земя. Въпреки психическата й нестабилност, всеизвестна в Айтос, братът Иван успял да се сдобие с пълномощно, подписано от Гергана Иванова. Документите били оформени пред нотариус Бисер Демирев в кантората му на улица „Станционна“ № 55. Точно на този адрес, по прецизно изработена схема и в няколко хода, семейство Иванови  загубили завинаги дома си.
На 22 февруари 2006 година в офиса на Демирев влизат шефът на „Булбанк“АД – клон Айтос Георги Николов (като кредитор) и Иван Славчев Иванов, роден през 1997, като ипотекарен длъжник – собственик на жилището, действащ лично и в качеството си на пълномощник на Гергана Иванова, за да сключат договор. Банкерът се съгласява да отпусне заем на Иванов за 38 000 лева със срок за погасяване 7 години. За обезпечаване вземанията на кредитора, длъжникът учредява в полза на „Булбанк“ договорна ипотека върху собственото си жилище.

Вилата на нотариуса, през който минават всички сделки на лихваря Феим, е внушителна гледка. Тя е на най-високото място и най-голямата във вилната зона на Айтос по пътя за Руен


Точно една година по-късно, на 23 февруари 2007 г. нотариусът узаконява нова сделка. Иван отново е в кантората му, но вече в компанията на Юмюгюл Юсеинова Мурадова (леля на лихваря Феим Мурадов). Темата този път е безлихвен (но само по документи) заем от 67 500 лева, който Юмюгюл отпуска на Иван, като срокът за погасяване е 31 декември същата година. За обезпечаване на вземането длъжникът учредява в полза на Мурадова договорна ипотека върху идеална част от дворно място, ведно с апартамента, вече заложен в „Булбанк“. 
Датата е 23 май, 2008 година. Кантората на Бисер Демирев посреща нови клиенти. Сега на ход вече е самият Феим Юсрефов Мурадов, който предварително и пак при същия нотариус се е сдобил с пълномощно, подписано от болната Гергана Иванова. Според документа, тя му дава право да продаде нейната една втора част от дареното жилище на улица „Димчо Карагьозов“. Така в отсъствието на собственичката, Феим сключва сделка с някой си Джихан Иляз Селим на 35 години от село Тополица - за 12 000 лева.

Над тези порти и зида  пиле не може да прехвръкне



Историята обаче съвсем се заплита, когато в началото на т.г. майката Катя Матева получава известие от съда, че трябва да освободи апартамента, в който продължава да живее, в полза на „действителните му собственици“. Следва покана от съдия-изпълнител за доброволно изпълнение. Разноските по извеждането на жената от дома й са поети от Феим Мурадов. В изпълнителния лист от 31 юли, неговото име обаче не фигурира. Няма го и въпросният Селим, който уж изкупил частта на дъщерята. Новите купувачи, но вече на целия имот, са Бахчет и Рейхане Акън.

Охранителни камери следят всяко движение около имота на Демирев




„Животът ми се преобърна, когато разбрах, че домът ми е притежание на някакви непознати хора. Нямах много време, потърсих веднага услугите на адвокат. Заведох дело за доказване в съда, че дъщеря ми е с психическо разстройство и не може сама да взема решения. За да оборя валидността на пълномощното, което тя  е подписала на Феим Мурадов. По това време работех на гарата, карах и нощни смени. Докато течеше процесаът, Феим ме причакваше пред гарата, заплашваше ме, казваше, че ще ме очисти, ако не си оттегля исковата молба. Принудих се да потърся помощ от полицията, но никой не ми обърна внимание. Тогава подадох жалба в прокуратурата и Феим беше предупреден да не се доближава до мен. На 3 юли т.г. загубих делото в Бургаски окръжен съд. Становището на съдиите е, че Гергана може да носи отговорност за действията си, ако си пие редовно лекарствата“, разказва през сълзи Катя Матева.
В следствие на стреса здравословното й състояние се влошило и жената влязла в болница. Там от адвоката си научила, че само за няколко дни апартаментът й е минал през няколко купувачи, а всички сделки били изповядани в кантората на Бисер Демирев.

Нотариусът е в дъното на всичко, категоричен е синът на Катя  - Иван Славчев Иванов. Екип на вестник „Десант“ успя да го открие за разговор с уверението, че няма да издаваме настоящия му адрес. 30-годишният мъж се страхува за живота си, затова още през лятото избягал от Айтос.
„Демирев хвърли око на скъпия апартамент, който е на идеално място и доста голям като квадратура, още при първото ми посещение в кантората му. Занимавам се със земеделие, трябваха ми спешно пари за закупуване на семена и се обърнах към „Булбанк“. Падежът на заема изтичаше през 2013 година и в продължение на две години внасях редовно вноските си. Реших да пробвам с производство на картофи, но 2007-ма се оказа пълен провал за мен и започнах финансово да затъвам. Феим ми предложи да ми помогне и от името на Юмюгюл ми даде 40 000 лева, които трябваше да върна за 10 месеца, като прибера новата реколта. И двете ипотеки подписах при Демирев, на когото имах пълно доверие. Той е човек на закона, а и беше близък приятел на дядо ми. Според устната ни уговорка, в края на всеки месец трябваше да връщам по 2 000 лева, а в края на договорения период да внеса остатъка от 20 000 лв. Когато Феим го нямаше в града, носех парите на Демирев. Че той има личен интерес, го прозрях още на първия месец, когато седмица преди датата на вноската, той започна да ми звъни и да ми напомня за заема. Така беше всеки път. Имам над 50 обаждания на мобилния си телефон от този човек, което може да се докаже от справка в „Мтел“, постоянно ме тормозеше и ме подканяше, да не забравям за кредита. Феим не ми се обади нито веднъж, въпреки че парите уж бяха негови. Пак от Демирев разбрах, че са ми сложили загробваща лихва от 27 000 лева“, разказва Иван.



"Заеми ли, я кажете къде ги дават, че да взема и аз. От заеми живея, нямам пари да давам", арогантно ни отпраща лихварят Феим Мурадов. Намерихме го в едната от автомивките му, на 50 м от луксозния му палат, вдигнат за по-малко от 10 месеца. Впечатляващо е и новото му "Ауди" с регистрационен номер 6666, паркирано наблизо

 

През май миналата година мъжът научил, че Феим Мурадов бил упълномощен от сестра му Гергана да продаде половината от общия им дом, който той бил ипотекирал в банката. И спрял да погасява заема си. Очаквал, че „Булбанк“ ще обяви неговата част от имота на публична продан, какъвто е редът с недобросъвестните длъжници. Вместо това той разбрал, че без съгласието му, задълженията му били уредени от Феим. „Феим и Демирев ми казаха – от продажбата на апартамента ти изчистваме всички задължения, остава ти само лихвата по личния заем. После разбрах, че лихвата пък „оправили“ като ми взели нива от два декара в землището на село Просеник“, твърди синът на Катя.

Схемата на лихварите на практика е гениално проста, сочи справка на Агенцията по вписвания в Айтос за имотното състояние на Феим, съпругата му Йълдъз и лелята Юмюгюл. Семейството развива незаконно банково дело поне от 2002 година, като върти чужди пари. За да прикрие произхода на капиталите и имената на хората, които осигуряват средствата, Феим тегли десетки кредити от няколко финансови институции, между които  „Шмидт – Финанс 2002"ЕООД , „Дан Констракшън“ЕООД, ТБ Алианц България АД,  „Прекредит банк“АД, „Прокредит къмпани“ЕАД.
В списъка на заемодателите, дълъг колкото Китайската стена, присъстват само две физически лица. Едното е на нотариус Бисер Демирев, а второто - на общинския съветник от ДПС в Айтос Ереджеб Аптали (който пък за известен период от време е бил официален представител на „Шмидт – Финанс 2000“ и лично одобрявал отпусканите заеми от дружеството).
Парите от банките влизали в семейството и бързо излизали от там под формата на заеми срещу ипотеки, които вече Йълдъз и Юмюгюл раздавали на предварително проучени „клиенти“. И срещу огромни лихви, включени в ипотекарния договор, маскиран като „безлихвен заем“. За да няма мърдане, на името на всеки длъжник била изготвяна запис на заповед, която да влезе в сила веднага, щом вноските секнат или се забавят. Така за няколко години Феим и родата се сдобили с няколко заведения в Просеник, Страцин, Айтос и дузина апартаменти в Бургаска област. Сделките им, до една, носят подписа и печата на нотариус Бисер Демирев.
Всъщност, съгласно закона за изпиране на мръсните пари, сигнал до разследващите органи имат право да подават единствено банките и нотариусите, пред които се изповядват сделки за големи суми. Вестник „Десант“ силно се съмнява, че Демирев се е възползвал от това си право, независимо, че сред кредитите, раздавани от фамилия Мурадови има и такива, надхвърлящи 100 000 лева. И независимо, че някои от най-големите заеми били отпускани за подозрително кратък срок на погасяване. Дали по този начин фирми близки до ДПС не са изкарвали на светло пари от черни каси, срещу комисиона, разпределяна по веригата, ние не можем да си позволим да коментираме. Надяваме се, след тази публикация, прокуратурата и полицията най-сетне да влязат в правомощията си и да разбутат лихварското гнездо в Айтос. И да започнат проверки на дружествата, взимали крупни заеми от момчето Феим.

Внимание

Уважаеми наши читатели, пишете ни за всеки опит да ви измамят - в банката, в БТК, в топлофикация и електроснабдяване, в офисите на мобилните оператори, в магазина или на улицата. Информирайте ни веднага, ако полицията откаже да ви съдейства в случай на извършено престъпление срещу вас или ако сте свидетели на незаконни действия. Ние ще уведомим по-горе стоящите общински или държавни органи, ще реагираме с проучване на всеки сигнал и ще настояваме за резултати!
    адрес на редакцията: 8000 Бургас, ул."Апостол Карамитев"4, електронната ни поща е desant@desant.net
   Ако случаят не търпи отлагане: тел.056/916-700 



В категории: Разследвания

35
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
35
Richard Chadwick
15.04.2023 03:40:31
0
0
Are you an individual businessman or a business organisation that wishes to expand in business ??, we offer financial instrument such as BGs, SBLCs,MTNs, LCs, CDs and others on lease and sales at a rate of 4%+2% of the face value and reasonable condition from a genuine provider. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signatory project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication and any other project(s) etc.

Contact : Mr. Richard Chadwich
Contact Email: ribellodasilver01.finance@gmail.com
Whatsapp # : +380 50 591 6795


With our financial/bank instrument you can establish line of credit with your bank and/or secure loan for your projects in which our bank instrument will serve collateral in your bank to fund your project.

We deliver with time and precision as set forth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable and we work directly with issuing bank lease providers, this instrument can be monetized on your behalf for upto 100% funding. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

All relevant business information will be provided upon request.

BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!!

If Interested kindly contact me via

Email:~ ribellodasilver01.finance@gmail.com

serious enquiry only.
34
Bryan Robson
31.03.2023 05:55:38
0
0
i just want to say a big thanks to Dr Oniha for what he has done for me, i contacted him at the point of my needs and he came through for me, he said he was gonna help me and he did, I played lottery for 20 years and couldn’t win a dime, at a point I was disappointed and almost gave up, but then another thought came to my mind why don’t I try a lotto spell since I have already heard about people doing it, and then i decided that i will give it a try, but there was a lot of spell casters online this got me confused that i didn’t know which to pick, I decided to follow my instinct and i picked Dr Oniha i sent him an email and waited for couple of hours no reply, at this point I was already anxious and eager to get a reply from him and then i sent him a test on his WhatsApp and immediately he responded i told him what I wanted and he gave me assurance that i must win after his spell, i did what was asked of me, behold i hit the jackpot. i am so so happy to share this here because i have never seen a miracle like this before, thank you so much Dr Oniha you are a life saver. Anyone out there can also talk to him if you need his assistance too, that is why I'm testifying about his good work so people in need can reach out to him.
Call/Whatsapp number: +16692213962
EMAIL: ONIHASPELLTEMPLE@GMAIL.COM
33
LUCAS
31.03.2023 05:54:49
0
0
I had to write back and say what an amazing experience I had with Dr Oniha for his powerful lottery spell. My Heart is filled with joy and happiness after he cast the Lottery spell that won me $250,000. His spell changed my life into riches, I’m now out of debts and experiencing the most amazing good luck with the lottery after I won a huge amount of money. You can also get your lucky winning number with the help of Dr Oniha. Here is his contact address.
Call/Whatsapp number: +16692213962
EMAIL:ONIHASPELLTEMPLE@GMAIL.COM
32
GARVAN MAIREAD
05.08.2022 13:57:12
0
0
We have direct access to genuine providers of Bank Guarantee (BG), Standby Letter of Credit (SBLC), Loan. Issuance is by AA rated Bank in Europe, Middle East, Asia and USA.
We also monetize same BG/SBLC for 100% cash if you do not have a monetizer.

Our bank instruments can be engaged in PPP Trading, Discounting Signature Projects like Construction, Oil and gas, Telecommunication etc.

Please contact me for full details:
Name: Garvan Mairead

Email: inquiry.trustedfinanceplc@gmail.com

Skype : inquiry.trustedfinance@gmail.com

Whatsapp : +16135085843
31
Joseph Parsons
30.12.2021 17:25:52
0
0
We Facilitate Bank Guarantee (BG) & Standby Letter of Credit (SBLC)
Instrument Direct Mandate Provider of Fresh Cut Bank Instrument for
Lease/Purchase such as BG, SBLC,LC,DLC,EURO CLEAR.

Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients
and are 100% protected We are direct to a provider for BG /SBLC Issuance
by HSBC London/Barclays London/Deutsche Bank Frankfurt. or any other AAA
rated Bank in Europe, Middle East or USA.

Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan
financing by providing you with yearly renewable leased bank
instruments. We work directly with issuing bank lease providers, For
further details contact us with the below information.

Name: Global Capital Asset
WHATSAPP +18506148697
E-mail: globalcapitalasset73@gmail.com
30
pre101
12.09.2016 09:41:31
0
0
Вам нужен быстрый кредит? Мы можем помочь вам с кредита вам нужно. Кредит будет обработан и передан на ваш банковский счет в течение 48 часов.
Мы предлагаем персональные кредиты (от $1000 - $100 000)
Мы также предлагаем бизнес-кредиты (от $5000 - $20 миллионов долларов)
E-MAIL: preeminent.loans@gmail.com

Ниже приведена форма заявки на кредит. представить необходимые детали к нам.

Заявка на получение кредита
Ваши полные имена ____________
Страна _______________________
Город ________________________
Мобильный номер ______________
Возраст _______________________
Мужчина или женщина __________
Твоя профессия ________________
Ежемесячный доход _____________
Сумма кредита Обязательный, как ___________
Цель кредита _____________________
Срок кредита / Продолжительность _____________

Обеспечить необходимые детали в форме заявки по кредиту, так что мы можем помочь вам с кредита вам нужно.

E-MAIL: preeminent.loans@gmail.com

СПАСИБО!
29
pre101
12.09.2016 09:41:05
0
0
Вам нужен быстрый кредит? Мы можем помочь вам с кредита вам нужно. Кредит будет обработан и передан на ваш банковский счет в течение 48 часов.
Мы предлагаем персональные кредиты (от $1000 - $100 000)
Мы также предлагаем бизнес-кредиты (от $5000 - $20 миллионов долларов)
E-MAIL: preeminent.loans@gmail.com

Ниже приведена форма заявки на кредит. представить необходимые детали к нам.

Заявка на получение кредита
Ваши полные имена ____________
Страна _______________________
Город ________________________
Мобильный номер ______________
Возраст _______________________
Мужчина или женщина __________
Твоя профессия ________________
Ежемесячный доход _____________
Сумма кредита Обязательный, как ___________
Цель кредита _____________________
Срок кредита / Продолжительность _____________

Обеспечить необходимые детали в форме заявки по кредиту, так что мы можем помочь вам с кредита вам нужно.

E-MAIL: preeminent.loans@gmail.com

СПАСИБО!
28
philhowardsonfirms2
23.11.2015 06:01:51
0
0
Добър ден, търсещи убежище, и заем

Аз съм тук, за да ви позволи да знаете, че аз давам заеми от 500 долара до 45 милиона долара, а най-нисък лихвен процент от 3%.

Аз съм добре държал човек, така че само сериозни кандидати следва да се прилагат за този заем.

За кредита, аз давам на всички видове заем може някога искате, така че се прилагат днес и да опитате един добър живот. Също така, ние нямаме време да се измъкнат от клиенти, защото ние сме добре подготвени хора, а ние нищо против нашия бизнес много добре.

Нанесете от нас днес на електронната ни поща, така че да можем да присъстват, за да можете бързо.
Свържете се с нас сега в philloanfirm2@yahoo.com за много по-добри данни за вашия кредит.

Надявам се, че вашата бърза реакция
Phil Howardson
27
philhowardsonfirms2
23.11.2015 06:01:10
0
0
Добър ден, търсещи убежище, и заем

Аз съм тук, за да ви позволи да знаете, че аз давам заеми от 500 долара до 45 милиона долара, а най-нисък лихвен процент от 3%.

Аз съм добре държал човек, така че само сериозни кандидати следва да се прилагат за този заем.

За кредита, аз давам на всички видове заем може някога искате, така че се прилагат днес и да опитате един добър живот. Също така, ние нямаме време да се измъкнат от клиенти, защото ние сме добре подготвени хора, а ние нищо против нашия бизнес много добре.

Нанесете от нас днес на електронната ни поща, така че да можем да присъстват, за да можете бързо.
Свържете се с нас сега в philloanfirm2@yahoo.com за много по-добри данни за вашия кредит.

Надявам се, че вашата бърза реакция
Phil Howardson
26
г-н Джеймс Карл
05.08.2013 15:31:01
0
0
Здравейте


Правилно да се представя, аз съм г-н Джеймс Карл частен кредитор и дават заем с лихва 3% ставка. Това е финансовата възможност на вратата ви стъпка, се прилагат днес и да получите бърз кредит. Има много там, търси финансова възможност или помощ цял места и все още все още не са в състояние да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и като такъв не може да си позволи да пропусне тази възможност. Тази услуга е да въздаде на двете физически лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита варира от наличните всяка сума по ваш избор За повече информация се свържете с нас чрез имейл: jamescarlloanfirm@yahoo.com
уебсайт: http://www.jamescarlfirm.webs.com
25
г-н Джеймс Карл
05.08.2013 15:31:00
0
0
Здравейте


Правилно да се представя, аз съм г-н Джеймс Карл частен кредитор и дават заем с лихва 3% ставка. Това е финансовата възможност на вратата ви стъпка, се прилагат днес и да получите бърз кредит. Има много там, търси финансова възможност или помощ цял места и все още все още не са в състояние да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и като такъв не може да си позволи да пропусне тази възможност. Тази услуга е да въздаде на двете физически лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита варира от наличните всяка сума по ваш избор За повече информация се свържете с нас чрез имейл: jamescarlloanfirm@yahoo.com
уебсайт: http://www.jamescarlfirm.webs.com
24
aitozliq
13.04.2011 12:11:19
0
0
neznam koi 6te ebat v pandiza[lol][tongue][slimey]
23
hihi
19.03.2011 07:35:00
0
0
6te ebe kituka na boiko du6terq mu na vurba v srqda ima takiva gotini mom4eta tq nqma da idi pri toq rezak ba6 i vse pak tate e nqkoi moje samo da si me4tai da e ebe a na feim jena mu ko kat i izmie6 pudrata da ne misli6 4e e koi znae kvo az ne iskam da e eba ima mnogo gotini bulgarki 4e tui li da eba
22
5557
08.02.2011 23:08:33
0
0
kityka ebe na boiko dacterata i za tova ne go vkarvat trabva da se znai koi cte kara vlaka koi cte tovari vaglicta i koi cte e ctaslivica na feim na jena my [lol]
21
priyatel
07.02.2011 14:08:34
0
0
na nikoi na sila pari ne se davat. vzel si stegi virnes .ako tova e lihvarstvo tovsicki banki sa vihvari neka i tyah dagi zakopceyat .tova sa bilgarite kato vzemat e dobre a kato doede vreme za vristane lihvar .
20
minuva4
04.02.2011 11:36:05
0
0
da vidim dnes e deloto 6te go zakop4aqt li ili pak 6te se oturve
19
anonimen
29.01.2011 14:28:11
0
0
ikonomi4eska policiq bravo na teb
18
anonimen
29.01.2011 14:28:09
0
0
ikonomi4eska policiq bravo na teb
17
BULGARIQ
03.01.2011 12:50:23
0
0
MAIKA VI DAEBA REZACI NIKOI NQMA DA POROBITE I EBETE PUKNETE OT AL4NOST CELIQ SVQT OTHVURLQ ISLQMA VSI4KI VI MRAZQT TUPI STE AKO NE KRADETE 6TE UMRETE I VSI4KO DA OTKRADNETE NA BULGARITE PAK 6TE SI UMRETE TUPI HVURLENI S EDIN 4AR6AF
16
tur4in
13.12.2010 19:59:18
0
0
tez bulgari nqma da se otarvat ot vsqkakvo robstvo,za6to li?,sigurno sa mnogo glupavi i prosti.predi vizantiicite gi porobiha,posle osmancite,sled tova rusnacite i sega evropeicite.mai mnogo obi4at da si obra6tat gyza si kato maymunite.zatova hora kato biser,feim i drugi gi ebat i gi izharlqt na ulicata.vinata ne e v lihvarite a v tezi koito s dni i no6ti se molqt za pari.vreme e da poumneete malko.kato tez ot parlamenta vi ebavat mamata nikoi ne govori,dvama turci va ebaha vdignahte oliliq.spored men e normalno cql jivot da teglite.[bouncing]
15
nqkoi si
09.12.2010 08:56:26
0
0
i da se pi6e i da se plue za tiq gadove nqma da ima nakazanie v bulgariq paritepi6at zakonite i suda opravdava bogatite zatova bulgarite bqgat ot taq smrad-Bulgariq e bogata6i sled 10 god, i vie 6te hodite s fesove kakjto priqtelite vi -amudjite 6te jiveete s tezi prostacidokatoedin den stanete kato tqh -tupi i ograni4eni JALKO E DA VI NARI4AM BULGARI [devil][puke]
14
nqma smisul
01.12.2010 12:55:07
0
0
a za lizngova kompaniq vega za6to nikoi ne kazva
kak hodqt ot ku6ta na ku6ta da biqt horata
deto zakusnqvat s 1 den i da obirat bankomatnite karti
moje da popita te i Katq Mateeva tq su6to izgorq ot vega
13
smurt zaboklucite
18.11.2010 15:10:44
0
0
BELENE I SAMO BELENE 6TE GI OPRAVI
12
13.09.2010 23:15:57
0
0
prosto iskam toz negodnik da vleze zad reshetkite misleh go za 4estno mom4e ama toi v sashtnost e bil 4ist bokluk ama tova deto mi pri4ini da mu izleze natapkano
11
ARNOLD
12.09.2010 16:58:15
0
0
Бе за тия щом няма закон само една катана за тях и на сутринта да мине пожарната, кво им цепите басма, мамалигари миризливи.[cruel] Видяхте ли как бяга от телевизията шопара рамазан спазвал прасето.
10
kasi6
11.09.2010 14:34:10
0
0
Проблемът е в РПУ Айтос,Прокуратурата и Съдът.Те от край време си правят каквото си искат и злоупотребяват със служебното си положение:На обикновените хора се правят на интересни и се чудят в какво да ги обвинят,за да отчитат дейност,а на големите риби като Кютука,Феим ит.н.им се кланят.Толкова престъпления са потулили нашите полицаи и магистрати,толкова пари са взели като подкупи,че незнам дали в София като голям град,тамошните магистрати са взели толкова.Говоря за явни престъпления,с доказателства и с десетки свидетели,но уви оправдават ги някои не стигат даже до дело.Всеки в град Айтос помни и много са били лично свидетели как преди няколко години Айтоската полиция се саморазправи с няколко момчета,които дори не са били обвинени в нещо,използвайки "Качулките"(отряд за борба с организиранат престъпност към НСБОП Бургас).Това е доказателство че Айтоската полиция е покровителствана от Бургаската.На специално обученият и трениран отряд е била издадена заповед да задържат няколко човека от Айтос,насочили са ги къде да ги търсят и са им казали че е възможно да бъдат въоражени.През това време 2,3 от момчетата били на кафе-Енерджи в центъра на града.Специалните части нахлуха в кафето изведнъж(където имаше и много други хора)насочиха се към момчетата(а преди да го направят отвън айтоски полицай им показваше кои да нападнат),веднага ги повалиха на земята(момчетата не оказаха никаква съпротива,те дори неразбраха какво става),биха ги и им сложиха белезници.След това са ги отвели в РПУ Айтос и там е имало още някои задържани на други места в града.В РПУ-то жестокият побой продължава.Всички бяха с тежки телесни повреди,а едно от момчетата със счупен череп(блъскали са му главата в бюро)и множество фрактури по главата-в резултат на което той едва не загуби живота си-след случилото се е претърпял няколко животоспасяващи операции на главата(получил е масивен мозъчен кравоизлив),а него го познавам от близо-толкова е страхлив че изобщо не става за престъпник и категорично не е такъв.Тези момчета които изядоха боя за нищо(защото ако имаше нещо срещу тях то все щеше да е заведено някъде и да се образува следствие),всъщност служеха на Николай Колев-заместник началник РПУ Айтос да ги обвинява в нещо да ги привиква от време на време за справки и така да отчита дейност и те като им писна да ги разиграват постоянно и започнаха да не ходят при него когато ги привикваше без призовка и той реши да им даде урок-да им покаже кой е той.Е себичността и егото му замалко не им костваха живота.Разбира се момчетата заведоха дело но както става винаги в България неможа да докажат нищо-въпреки че имаха много свидетели в центъра на града.Никой дори обещетение не им плати,а "Пешкира опраха"-от специалният отряд(макар че и те каква винат имат-момчетата изпълняват заповед-да задържат потенциално опасни престъпници-но половината от тях ги уволниха,а в последствие и други бяха принудени да напуснат спец.отряда.Така е в Айтос-ако не играеш по свирката на ченгетата ядеш бой.Много отдавна Николай Колев се е корумпирал,много хора са се оплаквали че им е поискал подкупи,много следствия с доказателства въобще не стигаха Прокуратура,много свидетелски показания изчезваха някъде в бездънните му чекмеджета, докато лошите му пълнеха все така бездънния джоб.Как да се справи Айтос с престъпността,побоищата и т.н. престъпления щом има такива служители.Преди доста години Айтос беше пропищял от един човек с прякор-Таралежа-доста пиеше и се друсаше и всяка вечер а много често и през деня правеше големи търкали в града-с който се разминеше го биеше(Таралежа не ходеше сам имаше си дружинка),трошеше цели заведения,прозорци-голям изрод беше и най-вече беше човек на Николай Колев-за това така и не влезе в затвора,а имаше стотици престъпления извършени от него пред очите на стотици свидетели и потърпевши ,стигащи до болница.Г-н Колев му окзваше протекция в замяна на пари и сведения за други престъпления извършени от негови приближени(от дружинката му )както и от други хора.Така хем пари печелеше Н.Колев,хем пък и дейност отчиташе-голям хитрец,а пък Таралежа на свобода с години биеше мирните граждани на града.Е Господ каил нестана,всяко нещо си има край и след като Таралежа вече стана много неудобен за Г-Н Колев същият го принуди да замине за Испания и след известно време се чу че там е починал.От мои източници знам че Г-н Колев се ползва от протекцията на видни господа нагоре в йерархията на властта и по тази причина още е на служба,макар че има доста отправени обвинения от хора срещу него.
Докога аз и други като мен редови данъкоплатци ще плащаме заплати на такива като Колев, а те да се гаврят с нас.Докога смотаната ни Държава ще го позволява.И моля същата тази Държава да не го наказва с по-нисък пост в друго населено място,та това наказание ли е(като наказанието на бившият шеф на айтоската полиция Михаил Луков-понижен в Сунгурларе-Браво).Той трябва да лежи в затвора,за да има възмездие на всички родители,чийто деца са пострадали сериозно от неговите протежета.А на вас Господа депутати и служители в системата на МВР(съжалявам че ни ви знам имената да ги напиша тук)-дето идвате и ядете дебели меса на язовира на Г-н Колев,ще Ви кажа само че знам Държавата ни няма да ви накаже ,но и за вас "ГОСПОД КАИЛ НЯМА ДА СТАНЕ".......
9
lihvarite smyrt
16.04.2010 18:06:33
0
0
nyamali koy da spre lihvarite v aitos !!! KUTUKA ima 20 4oveka koyto mu rabotyar oshte !!! BISER DEMIREV . kralya na lihvarite .nay opasniya e KUTUKA!!! IZNUDVA BIYET HORATA GRABYAT GI . NYAMALI KOY DA SPRE TOZI 4OVEK ? BATE BOIKO 4AKAMETE V AITOS
8
анонимен
23.11.2009 13:58:54
0
0
същото го правят и кооперациите, като уж им ставаш член и отпускат кредит с огромни лихви, като ти взимат и имота след това, тъй като е невъзможно да изплащаш такива лихви, каква е санкцията за такива мними кооперации, които развиват незаконно банково дело пред очите на бнб???
7
aitozliq
24.10.2009 11:25:47
0
0
kude e prokoratyrata v aitos?

6
k99
15.10.2009 19:18:30
0
0
mn qsno be priqtelu minavashtAitos e pod vliqnieto na DPS-TO i drugi takiva al4ni bokluci.Tapoto selo e pod tursko robstvo nqma magazin deto prodava4kite da ti govorqt na balgarski.a pak za vrazkite im navsqkade da ne ti govorq na nqkoi rabotni mesta turskiq ezik e predimstvo.
5
минаващ
15.10.2009 05:22:05
0
0
Чудна родна картинка....

Единия не чул, другия не видял, а третия се осрал.....

Проверка от Върховната прокуратура трябва тука.... че намирисва на замесени магистрати, полицаи, длъжностни лица.

Ако всичко това е вярно - лошо за Айтос.
4
sladak 79
14.10.2009 19:28:11
0
0
ve4e nishto ne me u4udva ama kak shte sprat informaciqta v internet sigurno shte pusne virus haha mn sa smeshni teq hora be.Alchni v chervata ne se li naqdoha na pari.kakav notarius ima grada ni izmamnik.
3
приятел на гражданина
14.10.2009 13:26:49
0
0
чух, че в петък пак щяло да има за него във вестника,но сега щели да засилят в айтос повече бройки.
2
Гражданин на Феимо-Китюшкия гр
14.10.2009 09:29:12
0
0
Господин Бисер Демирев е изкупил всички броеве на в-к "Десант" в Айтос...
Явно си мисли, че ние сме овце и не се информираме.Пфу,срам и позор!Потресен съм, на какво ли не е способен човек от алчност!
1
5555
13.10.2009 18:32:28
0
0
egati izmamnicite lihvari deto balgarski neznaqt tuk v tui selo samo amudji ni upravlqvat zatui sme na toz hal van turcite ot politikata i ot vsi4ko da si hodqt v turciq kutuci 4utuci feimovcii toz notarius biser demirev mihail lukov kakvi ste v toz grad kato se zanimavate samo s dalaveri nie obiknovennite hora na koi da vqrvame prodajnici pravete 4etki na amudjite 4e znae li se moje i neshto drugo.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки