Идвал редът и на арх.Валентин Димов


Идвал редът и на арх.Валентин Димов
Арх. Валентин Димов
28 Септември 2009, Понеделник


 В Несебър готвели клопка и за председателя на ОбС Благой Филипов, за да  се срути статуквото около безпартийния кмет Николай Димитров


Автор: Красимир Томов

Главният архитект на община Несебър Валентин Димов щял да има същата  злочеста съдба като поморийския му колега Светозар Рашков, който беше арестуван миналата седмица. Срещу Димов и негов партньор от столично проектантско бюро течало разследване за обособяването на цяла серия от подробни устройствени планове, довели до презастрояването на курортния град. В преписките фигурирал както екскметът Николай Трифонов, така и настоящият Николай Димитров, издадоха запознати с документите. По непотвърдена информация името на столичния проектант е Илиян Балабанов, през чиято фирма за одобрение и подпис преминавали предложените проекти. Името на Балабанов беше забъркано през 2006 г. в скандал с искане на подкуп от 50 хил.щ.д., за да издаде скица за строеж на вилно селище в зона „Зора“ край Несебър, но твърденията на засегнатата страна от „Елиттур“ тогава не бяха доказани.
Разклащането на настоящата кметска администрация щяло да стане по-осезаемо в следващите месец-две, когато в Общинския съвет ще се оформи ново мнозинство, годно да срине настоящия председател Благой Филипов от коалиция МОРЕ на братята Динко и Йордан Диневи.
Досега в ОбС явна опозиция държеше само партия ДЕЛА с тримата си съветници Атанас Терзиев, Константин Гюпчанов и Николина Божилова. Сега към тях открито са се присъединили хората на Яне Янев – бизнесменът Румен Кулев и съпартиецът му от РЗС Тодор Кочев, както и попълнението им след този парламентарен вот – Славян Теофилов. Очаквало се към тази група да се прехвърли бившият член на „Атака“ Никола Иванов, двамата съветници от коалиция Либерално-демократичен съюз на покойния Митьо Янков – синът му Пейко Янков и Христо Тодоров. Противниците на Благой Филипов и кмета Николай Димитров, търсели още трима, за да направят мнозинство и да променят положението с облагодетелстването на едни и същи хора от властта, които ще успеят да натрупат достатъчно личен капитал, за да си платят влизането в следващия ОбС през 2011 г. Недоволството на оформящото се ново мнозинство се диктувало именно от липсата на паритет, което ги обричало на безпаричие за посрещане на бъдещите нужди по осигуряване на избиратели след две години и стабилизирало противниците им още един мандат.


В категории: Общини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
26.04.2011 05:53:55
0
0
vreme be6e tozi korumpiran i samozabravil se mi6ok da si polu4i zaslujenoto.mnogo se samnqvam oba4e ,4e nqkoi 6te uspee da go mradne ot posta,kamoli da go osadi.prou4ete i sre6tu kolko leva po vremeto na trifonof toi razdava6e mesta za kraino nujdae6ti se na bogati gospoda.tezi mesta v 4erno more toi gi razdade s leka raka ,kato 4e li sa mu ba6teniq.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки