Лекари работят на плажа в краден павилион


Лекари работят на плажа в краден павилион
Името на Анастасов нашумя в разгара на летния сезон, когато той прати мутри да заградят с телена мрежа едно от заведенията на Северния плаж. Оказа се, че лекарският екип там пък бил настанен в краден павилион
07 Септември 2009, Понеделник


Скандално известната фирма „Аноя“, пусната незаконно на Северния плаж в Приморско от Гагаузов, се занимавала и с кражби


Два месеца лекарски екип на Северния плаж в Приморско обслужвал пострадали и слънчасали летовници в краден павилион. Скандалната история ни разказа наша читателка и собственичка на задигнатото имущество. Емилия Димитрова добила кураж да даде гласност на случая, след като прочела статията „Гагаузов пуснал мутри на плажа в Приморско“ в брой 17 на вестник „Десант“. В публикацията бе разяснен механизма, по който местната фирма „Аноя“ ЕООД сложи ръка на пясъците, след което реши да налага свои закони и да загражда с телени мрежи заведения, които отказаха да плащат рекет. По документи едноличен собственик на дружеството е Леонтина Анастасова. Обществена тайна в града е обаче, че конците във фирмата всъщност дърпа съпругът й Георги Анастасов.
Докато в Приморско се вихреше скандала с двойното отдаване на концесия на Северния плаж, допуснато от бившия министър на МРРБ Асен Гагаузов (легитимен концесионер до 2011 г. е „Ородей“ ООД, съгласно подписан договор с община Приморско от миналата година), Анастасов се забъркал във втори криминален случай.
Павилионът бил закупен от Димитрова преди две години. В началото на този сезон жената го сложила в дворното място на дядо си, в района на автогарата в града. В средата на юни обаче, будката мистериозно изчезнала. Свидетели разказали, как 10-15 яки мъже натоварили преместваемия обект на камион и изчезнали с него в неизвестна посока.
„Пуснах веднага сигнал до полицията, писах и до прокуратурата. От РПУ-то ми поискаха всевъзможни документи за собственост, караха ме да пиша обяснения, описания. Докато аз се занимавах с бумащината, още на следващия ден баща ми сам откри павилиона поставен на градския плаж, но вече пребоядисан и с нарисуван червен кръст на едната стена. Опитах се сама да си реша проблема и първо се обадих на Георги Анастасов. Той обаче се държа грубо, каза ми, че на павилиона не е имало табела, че е моя собственост. После ме предупреди, че стига да иска, ще изкара фалшиви фактури за собственост. Тогава се обърнах отново към полицията. Трябваше да чакам още месец, докато приключи поверката, през което време Анастасов ме притесняваше всеки ден и ме увещаваше да си оттегля жалбата. Стресна се едва, след като със случая се зае районния прокурор в Царево Кънчо Крумов“, разказва потърпевшата.
Върхът на наглостта обаче бил, когато в края на сезона Георги Анастасов върнал непотребния му вече павилион на същото място, от което го бил задигнал в началото на лятото. И решил, че с това проблемът е решен.  
По случаят има образувано дознание, по което още се работи, научи „Десант“. С какво елементарният казус толкова е затруднил органите на реда, не стана ясно. Кражбата няма да остане ненаказана още повече, че Анастасов е наш стар познайник от близкото минало, обеща шефът на РПУ Приморско Драгомир Диков. Ние пък се надяваме той да удържи на думата си. 


В категории: Коментари

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Шшшш.... тихо, тихо, че се изл
24.05.2012 01:42:59
0
0
До неграмотника долу : замълчи и не се излагай. Тея са пълни отрепки и смешници. Никой не залъгваш като ги защитаваш. Вместо да се палиш в нета, отдели малко време за правопис. Пише се весТник, веднЪж, не знам, публИкуване и т.н.
2
Факлата
17.09.2009 09:54:54
0
0
Това е най-несериозния весник. Нито веднаж неса питали другата страна имали нещо вярно. Чули недочули и пишат...... "ДА НИЕ СМЕ СЕРИОЗНИ ВЕСНИКАРИ И СИ ПИШЕМ КАКВОТО НИ ПАДНЕ ...... весник десант" Само незнам дали знаят как се плаща за клевета и публекуване на непроверена информация!!!
1
жоко росич
17.09.2009 09:28:27
0
0
Като изтрезнеят приморските кадри ще се заемат със случея гарантирано!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки