Кадрова немощ мори ГЕРБ


Кадрова немощ мори ГЕРБ
Златина Дукова – не е тъжна, а изнервена
22 Август 2009, Събота


Оставят шефовете на МВР и пристанището – нямат свои по-добри. Умуват дали  да изхабят Дукова като зам.областен управител

Автор: Катя Касабова

Тежки кадрови неволи са заморили новите министри на ГЕРБ, които изчерпаха подходящите за назначение хора по високите етажи на властта и сега се чудят откъде да вземат що-годе подготвени специалисти в областните центрове. В Бургаския регион напр. втора седмица се бавят заповедите за двамата зам.областни управители Златина Дукова и Златко Димитров, които са одобрени от изпълнителната комисия, но не са разписани. 

Златко Димитров – несебърлии се чудят какво ще дири в Областна управа




Самата Дукова до онзи ден, (макар и с неохота, защото досега изглеждаше, че най-добре подготвената и с най-европейска визия юристка в партията има тежката карма да се разминава с високите постове и да я изместват доста по-неприемливи фигури от актива, като случая с избора на председател на Общинския съвет в Бургас) приемаше поздравления, но вече не е така. Тя е изнервена от чакане. Дукова, която е сред най-старите и предани членове на ГЕРБ и до ден днешен си стои зам.председател на ОбС. Тя  се надяваше, и то с основание, да стане областен управител, но близкият до Бойко Борисов Константин Гребенаров - бивш антимафиот и настоящ собственик на ресторант в Созопол, я измести. Гребенаров, който в живота си никога не се е занимавал с подобно държавно администриране признава, че няма опит и се надява поне един от заместниците му да е „в час“, за да не се забатачи още повече работата, тъй като в Областната управа засега стоят всичките служители, предани на предшественика му от БСП Любомир Пантелеев.
Причината за неприятната ситуация около Дукова е, че за нея имало вариант да замине като експерт в правосъдното министерство, което би й дало тласък за професионално развитие нагоре, вместо да се изхабява като черноработник срещу заплата под 1000 лв. Още повече, че постът зам.областен управител напълно девалвира през последния мандат предвид странните назначения на хора взети от нищото. Трагично е, че другият й евентуален колега Златко Димитров – шеф на структурата на ГЕРБ в Несебър и близък до члена на Контролната комисия в партията – депутата Димитър Бойчев, (между другото двамата са приятели и съграждани в курортния град), няма абсолютно никаква подготовка. Нещо повече –  Димитров има сериозни пробойни в биографията си, свързана с бизнеса му и придобиването на недвижими имоти по нечестен начин. В момента в София трескаво търсели подходящ човек – юридически подкован и с авторитет, който да замени Дукова тук. Такъв липсвал. Дори се стигнало до размяна на остри реплики между Бойко Борисов и външната министърка Румяна Желева, която опитала да пробута в Бургас свой семеен приятел, който пък изобщо не ставал за показване в публичното пространство. Ефектът от ходатайството й бил – пълно изритване на нахалника от партията.

Васил Едрев остава, ако компроматите срещу него не го пратят на бунището


Но не е само в това проблемът на герберите. В МВР напр. са притиснати да оставят като директор Васил Едрев по простата причина, че тук не остана нито един читав полицай. Всички опитни бяха уволнени, защото се бяха сраснали с мутрите. „Имаме голяма разкриваемост напоследък, затова ще оставят Едрев, слуховете че е бил назначение на ДПС преди една година, са силно преувеличени“, защитават го негови привърженици, но не е тайна, че към София текат компромат след компромат срещу заварения директор, който си е тукашен и беше посочен за приемник от самия днешен зам.министър Павлин Димитров преди да замине за София като главен секретар. През последните две седмици Едрев се мяркал само за по час-два в кабинета си и изглеждал разстроен, защото непрекъснато го информирали отгоре за пристигащите при министъра доноси.
На стратегическия държавен обект – пристанище Бургас ситуацията изглежда  комична за ГЕРБ, защото там си остава като изпълнителен директор един от най-видните червени активисти за всички времена – Аргир Бояджиев, член на областния съвет и на изпълнителното бюро на столетницата.

Аргир Бояджиев се превърна в голямото надсмиване на БСП над новите управляващи



 „По друга линия оставят Бояджиев – свързан е с полицейските структури повече от 30 години, но ако се намери подходящ заместник, може и да го махнат“, говори се за него в средите на ГЕРБ.
Главоболието на новите управляващи се засилва още повече  и по отношение на пиара, защото из Бургас се пуснаха слухове, че двете млади пресаташета на  доскорошния областен координатор Димитър Бойчев – Калояна Иванова и Димитър Кехайов са се хванали за гушите кой да бъде назначен в Областна управа на мястото на червената говорителка Дарина Стоянова. Въпреки че заплатата на пресаташето е под 500 лв., службата позволява упражняване на представителни и съветнически функции и възможност за конфиденциални връзки, свързани с финансови облаги. Интригата се задълбочава и от факта, че кореспондентката на „Труд“ Мария Кехайова също имала покана да стане дясна ръка на Гребенаров. Ако тя се съгласи, младоците нямат никакви шансове да издържат на конкуренцията й.


Дарина Стоянова – борят се да я съборят, но не знаят, че постът й и без това е свободен


Друг е въпросът, че червената Стоянова отдавна няма нищо общо с политическия кабинет и не се налага да подава оставка, защото има договор като държавен служител и постът пиар си стои незает.


В категории: Коментари

12
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
12
Киранка Касабова, платената др
04.11.2018 13:11:50
0
0
Керанка Касабова:
https://drive.google.com/file/d/1-ftjUautviO3BP9gmcWXtgIGyGHZGbuR/view?usp=sharing
11
Касабова, истинската
25.08.2009 18:41:11
0
0
Колеги, този форум не е за проследяване на айпита и преследване на всеки, който има различно от редакционния ни екип мнение. Само фирмата, администрираща сайта, има възможност да види каквото и да било. Не бих се унижила да настоявам за подобна информация. А по отношение на това кой какво мисли за мен, отдавна не се впечатлявам. С нищо не мога да бъда изненадана или подтисната.
Пишете си, не ми пречите.
10
абе попо,
25.08.2009 15:49:25
0
0
мозъкът ти е колкото на попова лъжичка. Даже една обида като хората не можеш да спретнеш.
Да се върнем на темата - Златина Дукова сега ще я правят ли зам. областна или ще продължават да я лъготят, че я "пазят" за по-престижен пост?
И за Васко Едрев. Последният с ужас научил, че НЕ му приемат оставката. Жалко.
9
хопси
25.08.2009 12:47:01
0
0
Обаче и това popo не блести с много ум.
8
роро
25.08.2009 11:35:37
1
0
До Керанка Касабова
Керанке, да проследиш ай пи адрес не е като да продаваш краставици на пазара. Знаем, че последното го умееш много добре :-D[bouncing]
7
хопси
25.08.2009 08:44:47
0
0
ЕЕЕ !Опасна жена!
6
касабова
24.08.2009 14:29:36
0
0
затова ще ви скъсам задниците сега! Попо - видях ти айпито и специално ще те оцъкля следващия път
5
do popo
24.08.2009 13:15:30
0
0
хи хи .На нея поне й направиха вестник да си пише кавото си поиска.
4
роро
24.08.2009 08:13:48
0
0
неосъществената депутатша вече си е изгризала ноктите от злоба и се чуди с каква помия да залее хората [bouncing]
3
Гого
24.08.2009 07:06:00
0
0
Бойчев и Д.Николов искат да вкарат по един зам. областен, за да им докладват какво става в областната управа. Дано Гребенаров, като стар полицай да го е разбрал и да устои на опитите за налагане на назначения и решения.
2
Рижа
23.08.2009 20:49:35
0
0
Кой толкова я бута тази Дукова, щом хората никъде не я искат. Оставете я на бира!
1
Бургазлия
23.08.2009 09:49:16
0
0
Какво ще се чудят несебърлии- заради сините очи на Златко е цялата работа. Иначе нищо няма да дири в областната управа, то е ясно.
А Дукова защо така я подмятат като скъсан вестник и вятърът все я издухва в последната секунда? Бойко ли не я харесва или не допада на Димитър Николов? Изнервена, обидена, ама се натиска.
Това обаче за Васко Едрев е голяма смешка. По-немощен и мекошав шеф бургаската полиция никога не е имала. На него определено не му се ходи на работа и се чуди къде да се скатае, а те щели да го оставят! Горкият човечец.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки