Плажът Силистар се оказа частен имот


Плажът Силистар се оказа частен имот
За сламеник над главата плащаш 8 лв. - Снимки автора
21 Август 2009, Петък


Защитената от Натура 2000 уникална местност Силистар била частен имот, а преминаването през нея струва 4 лева. За това сигнализираха през седмицата възмутени читатели. Две семейства с малки деца от София, отседнали на почивка в Несебър, решили да се разходят до райското кътче и там да прекарат целия ден.


Автор: Светлана Николова

Какво било изумлението им обаче, когато на влизане в местността, ги пресрещнала бариера, а скандалджийски настроен мъж им обяснил, че за да стигнат до пясъците, трябва да се бръкнат за 4 лева. Добавил, че парите са за паркинг. Който туристите така и не видели. Автомобилите спирали на огромна поляна, кой където намери и използвали сенките на дърветата наоколо.


Това представлява паркингът, ако кметът на общината Петко Арнаудов и НАП не знаят




А толкова струва престоят на автомобила


Всъщност, проблемът с бариерата на Силистар не е откритие на софиянци, дошли да се жалват в редакцията на вестник „Десант”. За незаконния паркинг и още по-незаконната бариера ние писахме по време на кампанията на парламентарните избори в началото на лятото. За реален собственик на „паркинга” пък от 2006 година медиите посочват дясната ръка на Ахмед Доган – Йордан Цонев. До средата на юни т.г. левчетата на бариерата събираха двете лели на съпругата му Пролетина Цонева. Временно, само до деня на парламентарния вот, бариерата бе махната. За да не се дразнят местните хора в Царево и Резово, които от години сигнализират за безобразията на Силистар, без успех.
Всичко е законно тук, уверявал скандалджията на бариерата стотиците преминаващи на ден. Дали е така обаче, надяваме се да кажат и данъчните. В случай, че от НАП все пак решат да извършат проверка, могат да започнат, примерно, от единствения счетоводен документ – хвърчащите билети, раздавани на влизане на плажа. На самите пясъци, даже и такива липсват. Иначе сянката на един стандартен чадър струва осем лева, ползването на шезлонг – 5лв, а на голям чадър - двайсетачка.


В категории: Репортажи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Летовник
25.08.2009 11:26:01
0
0
Тази осмица, която се вижда на сламеника е номер, не цена. Сянката отдолу струва 20 грешни левчета. Сложете още по 5 лева за шезлонг, прибавете и 4 лева за вход и достъп до плажа (иначе изключителна държавна собственост)и... приятно изкарване на "райското" кътче. Незаконна е бариерата, незаконен е "паркингът", Ментата и родата му смъкват луди пари на гърба на държавата и на нашия, а данъчните удобно спят. Нали уж ДПС не е вече на власт, от какво се страхуват, защо не проверяват там?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки