Десантчик Юрий дебаркира в Бургас


Десантчик Юрий дебаркира в Бургас
Сержант Юрий Кравченко в двора на църквата „Св.Никола“ в Черноморец
15 Май 2009, Петък


На 9-ти май, в Черноморец, в църквата „Св.Никола“, сред множеството насъбрали се големци заради храмовия празник, беше забелязан строен младеж с парадна военна униформа и с в.Десант“ в ръка.


Автор: Лъчезар Лисицов

На 9-ти май, в Черноморец, в църквата „Св.Никола“, сред множеството насъбрали се големци заради храмовия празник, беше забелязан строен младеж с парадна военна униформа и с в.Десант“ в ръка. Репортеският ни екип, който пратихме да отразява празничната литургия за лятното отключване на морето(защото на 6 декември то се заключва според православния календар), остана поразен от гледката не повече от другите посетители. Всички смятаха че облеченият в десантна униформа красавец всъщност е наше рекламно лице.  Оказа се, че  той наистине е въздушен десантчик, служил е в руската армия.
Сержант Юрий Юриевич Кравченко празнуваше Деня на победата над хитлеристка Германия, почитайки своите баба и дядо, участвали във Втората световна война. Кравченко е  роден в Ростов на Дон (Русия) през 1980 г. Служил е в 7-ма гвардейска въздушно-десантна дивизия с щаб, находящ се в Новоросийск (най-голямото руско пристанище на Черно море). В периода 1999-2000 г. е участвал във войната в Чечня, за която не обича да говори, тъй като в битките е загубил много верни другари.
Майката на Юрий е омъжена за българин и живее у нас повече от 20 години. Бившият воин се е преместил да живее в България през 2004 г., а от 3 години е жител на китното бургаско село Ясна поляна. Юрий е впечатлен от отзивчивостта и приятелското отношение на българите към руския народ. Благодарен е на българите Кирил и Методий, създали славянската азбука. Харесва много и нашата природа. Казва, че най-красивите жени на света са българките, следват рускините и на трето място са украинките. Не е женен. Казва, че българските момичета са по-претенциозни и струват повече пари за мъжете си. Затова и се разбира по-добре със сънародничките си от Русия. В момента Юрий работи като охранител в Бургас. Догодина, на 2-ри август, воинът твърдо е решил да се прибере в родната си страна за празника на въздушно-десантните войски. В противовес на суровия си военен характер, Юрий обича да пише и стихове.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки