Рецепти на учителя Дънов


Рецепти на учителя Дънов
Учителя Петър Дънов
10 Юли 2009, Петък


На 11 юли се навършват 145 г. от рождението на Петър Дънов, наречен от своите последователи Учителят. Неговият принос за духовното издигане на нашия народ, а и на цялото човечество, е забележителен. Неслучайно членове на създаденото от него Бяло Братство са хиляди хора от най-различни страни по света – САЩ, Канада, Русия, Белгия, Холандия, Полша, Южна Америка и т.н. За него великият Айнщайн казва: „Целият свят ми се прекланя, а аз се прекланям пред Учителя Петър Дънов от България”.
Цели 11 години Учителят обикаля из България и изнася богословско-научни сказки, просвещава народа, напътства го по най-различни въпроси и прави своите наблюдения върху българина. Той ни е оставил и много билкови рецепти, които днес си припомняме с благодарност:



Камъни в бъбреците
В половин кофичка кисело мляко се слагат 20 стръкчета ситно нарязан магданоз. Изяжда се вечер 30 мин. преди храна. Процедурата се повтаря докато камъкът излезе.

*
Изкопава се корен от дрян, тънък като свещ и дълъг един метър. Накълцва се на ситно и се слага в 2 л вода. Вари се 30 минути След това се оставя да изстине и се прецежда. Пие се по 1 кафена чашка 3 пъти на ден. Рецептата е толкова ефикасна, че изкарването на песъчинките не се усеща.

*
Средно голяма диня се срязва на две половини. Посипва се обилно със захар. Слага се във фурната и се пече до свиване на кората. Полученият сок се прецежда през марля и се пие 3-4 пъти дневно преди ядене. Ако с първата опечена диня не изхвърлите камъка и пясъка, то процедурата се повтаря.

Главоболие
Вземете 1 шепа ягодови листа, сложете ги да киснат във вряла вода 5 мин. Тази вода да се пие от болния.

Захарна болест (Диабет)
Да се яде варено жито, като житото да е вряло 1 час. Да се дъвче бавно и добре. Когато житото узрее, да се вземат по 50гр. сурово жито на ден.

*
Мляко и млечни продукти: сирене, кашкавал и т.н., да не се употребяват. Може само по съвсем малко прясно мляко. Солено също да не се яде много.

Екзема на ръката
Екземата по ръцете показва, че кръвта е нечиста, затова яжте сурова храна. Суровата храна пречиства кръвта. Яжте основно ябълки, круши, домати, чушки и др. сурови, не готвени. Никакъв хляб.

Пародонтоза
Жабурете устата си с вино. Яжте прясно и изкиснато сирене.

Ухапване от комар
При ухапване от комар, наплюнчете пръста си и намажете с плюнката ухапаното място.


В категории: Здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки