Валентин Касабов: Излизам по-силен след този вот


Валентин Касабов: Излизам по-силен след този вот
Валентин Касабов
17 Юли 2009, Петък


Имаше една групичка от ОбС, дето палеше свещ за мене и Валери Симеонов и се молеше избирателите да ни пратят в парламента, за да си завъртят сделките. Разочаровахме ги, казва водачът на АТАКА в местния парламент

- Г -н Касабов, ще има ли промяна в курса на групата на АТАКА в Общинския съвет предвид приключилите парламентарни избори.Обстановката започна да се уталожва, пък и част от мнозинството се надява вече да има възможност да реализира някои свои бизнес планове?
-  Те  очакват промяна ли?Да, ще има такава и ще се изрази в по-твърдо поведение спрямо точно тези групички по чизнесинтереси, за които ми намеквате. Да не се надяват, че след преминаването на бурята около изборите, сме изморени или пък склонни на колаборации. 
- Но  това звучи обезпокояващо, гражданите на тая община избраха своите 51 съветници през 2007, за да работят за развитието й, а не да се занимават с непрекъснати войни от трибуната.На тях им писна от противопоставяне.


Автор: Красимир Томов

- Тъкмо  обратното би трябвало да ви звучи обезпокояващо, особено ако сте медия, която претендира да изнася факти, а не да замазва корупционни схеми. Известно ми е, че от другите партии в ОбС са палили свещи по време на изборите за НС и са се молили аз, Стоян Иванов  и Валери Симеонов да станем депутати, да се махнем оттук, да си отдъхнат от нас през оставащите 2 години от мандата. По-точно, за да могат да завъртят далаверите, на които са се надявали.  И аз, както и Симеонов, в което не се съмнявам, ще продължим да бъдем за тях непреодолима пречка и ще режем корупционните им схеми още в зародиш.
-  Можете  ли безпрекословно да разчитате на всички членове от групата Ви? Очаквате ли преструктуриране като цяло в ОбС?
-  Нашата  група ще се събере в понеделник, ще имаме вътрешно партиен разговор. Такива текат и в ГЕРБ, след като и там ще има смяна на членския състав. Това са нормални процеси след тежки избори.
- В  какво конкретно ще се изразява по-твърдия ви курс?
-  Ще  сме безкомпромисни и при най-малкото съмнение за лобиране в полза на нечист бизнес. Такива докладни и предложения си личат. Нашата позиция е, че всичко, което се внася за обсъждане и гласуване, ако е за доброто на бургазлии, няма значение откъде иде предложението. Досега ние разбирахме и съчувствахме на кмета Димитър Николов, когато той ни разясняваше какви са пречките за реализирането на поредица важни инфраструктурни проекти.   Ние вярвахме, че тройната коалиция е в основата на неудачите, нормално беше да мачкат  управник, който не произлиза от тяхната мафиотска структура. Сега обаче Николов и групата на ГЕРБ в ОбС нямат основание за оправдание –  тяхно е правителството – премиер и министри, комфорт в парламента и  във всички европейски институции. Няма да допуснем оправдания, порадени от некадърност или прикрита алчност. Впрочем никой не обръща внимание, че АТАКА вече близо две години подкрепя разумните докладни на кмета, докато в собствената му група често се гласува разнопосочно. Виждали сме как отвътре го торпилират. Това са хора, събрани от кол и въже, не от различни бизнесквоти, както те си говорят помежду си. Кметът ще си изкриви душата, ако отрече, че в трудни за него моменти не е могъл да разчита на АТАКА.
-  Знаете  ли, че шефът на УКОРС (дирекцията по обществения ред в общината) Костантин Луков май ще става общински съветник. Умувал дали да не напусне поста си на общински полицай ?1.
-  Този  човек показа, че не може да се справи и се превърна в черно петно за общинската администрация. Не зная откъде го извади кметът и го сложи на този отговорен пост, който изисква сърцат, умен, качествен човек, който да спазва общинските разпоредби, а не да се изживява като каубой в Дивия Запад. Но аз подозирам, че това решение да сдаде поста не е негово лично, просто са го помолили да си тръгне, за да не го уволняват скандално. Поводът с разместванията покрай листите в НС е чудесен да се заличи неудобството.
- Да , но Вие пропускате факта, че е доста речовит и енергичен. Възможно е от ГЕРБ да го искат като антипод на Вашето агресивно поведение от трибуната.
- Само  с речи в  ОбС не става, трябват мислещи хора, които предлагат решения. А той дотук доказа, че може само да се крие от камерите и да бяга от неудобни въпроси. Мисля също, че има нужда от психиатрична медицинска помощ, за да се поукроти.
-  Ще  липсва ли Стоян Иванов на групата? Младото попълнение Ивайло Стаматов не може да се сравнява с него.
- Да , Стоян ще липсва, не само на групата. Гражданите ще го усетят. Но аз се радвам за Ивайло, защото той ни показа още преди да е станал един от нас, че е стабилен и можем да разчитаме в тежки моменти на присъствието и думата му. Изкара неотлъчно цялата предизборна кампания с нас.
-  Стоян  Иванов оглавяваше най-апетитната постоянна комисия – по общинска собственост и също като едно зло куче не допусна там да се прокарат нечисти сделки. Имате ли подходяща фигура, която да го замени?
-  Тепърва  ще се умува, не зависи само от нас.
- А  телевизията загуби ли със заминаването му в парламента? Вие сте колеги и най-добре можете да направите тази преценка?
-  Стоян  беше в основата на цялата програмна схема и двигателят на новините – най-важният елемент на една медия. Но има вариант да води своето „Предизвикано“ от софийското студио. Той освен, че е разследващ журналист, още е и блестящ публицист. Ще загубят зрителите, ако го няма. Смятам, че ще се получи добро предаване.
- Признавате  ли, че в личен план претърпяхте тежка загуба, след като не успяхте да влезете като депутат в парламента? И ще секне ли ентусиазмът Ви, с който водехте „Паралакс“ и битките в ОбС?
-  Аз  не съм започнал работа в СКАТ ТВ с мисълта, че трябва да стана депутат, да правя политическа кариера. В този смисъл не съм претърпял никаква загуба. Напротив – след отпуската ми, която ще е от 1 до 31 август, излизам на екран с нови сили и амбиции да правя това, което умея най-добре. А що се отнася до битките ми в ОбС – те са част от моите убеждения, че трябва да се работи за България, като и болезнено развитото ми чувство за справедливост.


В категории: Интервю

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
24.09.2010 11:45:45
0
0
5
паранормален
18.08.2009 05:24:10
0
0
Абе гьонсурат кво се правиш на трибун? Нещастен анахроничен популист, какви битки си водил и на кого са нужни? Коткаш се на Валери Симеонов, за да те държи в СКАП, в праламента Атака вкарва идиоти и педафили, наистина там ти беше мястото при Болен Лидеров. Той си оправи живота с реване по лумпенски сборища. Скоро ще ви разберат колко струвате, само че българите не са ваша собственост, нито българската история.[devil]
4
Мустак
22.07.2009 10:19:54
0
0
Мацо, кой е тройко? А "неговия човек"? А Житарово какво общо има? Ей, хора, научете се да се изразявате на български и давайте по-изчерпателно инфо[tongue]
3
Гойко
22.07.2009 08:14:24
0
0
Ми видя се, да. Делата толкова са го притеснили, че чак си го преместил в другия крачол. Кабеларка, партийка... вие сега завиждате ли му? Понеже сте му фенове, да ви кажа - споко, ще продължавате да си го гледкате.
2
Маца
21.07.2009 07:07:13
0
0
кой с кабеларка, кой с партийка .... тройко да се скрие някъде и завинаги да замълчи, щото неговият човек без подкрепата на кабеларката щеше да пасе патките в житарово ...
[geometry][unknown]
1
БОЙКО
20.07.2009 07:49:40
0
0
ТОЗИ С МНОГОТО ГЪНКИ В МОЗЪКА ДА НЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ БОЙ И Е.... НЕ СЕ ВРЪЩА. ТЪЙ ЧЕ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ПОБЕДИТЕЛ В ИЗБОРИТЕ. ТО СЕ ВИДЯ ЯСНО. ДА МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ , ЧЕ НЯМА ДА ИМА ДЕПУТАТСКИ ИМУНИТЕТ КЪМ КОЙТО ТАКА МНОГО СЕ СТРЕМЕШЕ. ДЕЛАТА СРЕЩУ НЕГО ПРОДЪЛЖАВАТ. ТАМ ЩЕ ГО ВИДИМ КАКЪВ ГЕРОЙ Е. ТО НЕ Е КАТО ДА СЕ ПЕНЯВИШ ПО КАБЕЛАРКАТА.[popinpopout]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки