Бургаски Ушуайя отново стреснаха Италия


Бургаски Ушуайя отново стреснаха Италия
Петгодишният Крум вдига купата за България
22 Май 2009, Петък


Българи pаботят за България. В древно изкуство от Далечния Изток...
Бургаските У-ШУ бойци от клуб „Бей Син” се върнаха от Световния шампионат в Италия с поредния пълен чувал с медали. Шестото участие на малките бойци на Стефан Колев принуди пак стотиците участници на фестивала в Перуджа, от цял свят, да питат „Къде е Бургас?”
Ако „У-ШУ” е непонятно за вас, знайте, че бургаските деца спечелиха възхищение, сред всички хора по света, които се занимават с Кунг-фу. Това е пружиноподобният Джет Ли, изгрял с „Манастира Шаолин”, на 16- годишна възраст. Това са (бледо казано) всички, измислили и изпълнили невероятните каскади във филма „Матрицата”


Автор: Веселин Максимов

Състезатели, от цял свят, вдъхновени от китайските красоти „Тигър и Дракон” и „Летящи кинжали”, гледаха с пресъхнали уста бургаските съперници Николина Атанасова, Камелия Стефанова, Нейко Плачков, Румен Геренски, Денислава Сакарска и Стамен Манчев.
Най-малкият боец, Крум Иванов, предизвика бурен екстаз у всички на татамито в Перуджа. Той хвърли бойци от Азия, Русия, Южна и Северна Америка и прехвалените клубове в Европа, в аплодисменти и тежък размисъл „Защо? Той е ПЕТГОДИШНО дете...”
Далеч от благотворните грижи, които полагат държавите от гореспоменатите континенти, бургаските малки Ушуайя тренират във физкултурни салони на училища в града. Ако мислите, че това е екзотика, какво бихте казали на двете дъщери на руския министър-председател Путин, които от дълги години се занимават с У-ШУ?
Главният инструктор на бургаския „Бей Син” Стефан Колев обясни, че е впечатлен как „фуболни звезди” страдат почти постоянно от мистериозни болки, като например „натъртен пръст”. Неговите бойци, за десетгодишни тренировки, не са се оплаквали никога, от нищо. Българският футбол, обаче, е някакъв странен вид спорт...За разлика от бургаското У-ШУ и Кунг-фу.
Николина Атанасова, за пореден път донесла два златни медала от Световното по У-ШУ и Кунг-фу, излезе на тепиха в Перуджа, със счупена 10 дни преди състезанието ръка. Съдиите, безмълвни пред бургаския талант, обявиха най-високи оценки...
Бургас е новина в Световния спортен обмен. Заради своите У-ШУ деца. Възпитани от Стефан Колев. От „Бей Син”.


Стамен Манчев играе за Световно Николина ЛЕТИ...със счупена ръка Невиждан елемент от младо българче Николина Атанасова пред Международното жури

В категории: Бургас , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки