Исторически пълнени патладжани


Исторически пълнени патладжани
25 Юни 2009, Четвъртък


Димитър Гюров или Харо, както го наричат приятелите, е говорителят на Водоснабдяване и канализация в Бургас. Работата му обаче далеч не се изчерпва само с това да бъде пресаташе на дружеството. В научните среди той е известен и като един от най-добрите историци тук.


Димитър Гюров или Харо, както го наричат приятелите, е говорителят на Водоснабдяване и канализация в Бургас. Работата му обаче далеч не се изчерпва само с това да бъде пресаташе на дружеството. В научните среди той е известен и като един от най-добрите историци тук. Ето какво предпочита да хапва през летните месеци, а ако остане време и сам да си го приготвя: пълнени зеленчуци. За читателите на вестника той предложи рецепта с патладжани.

Необходими продукти: Четири по-едрички патладжана, половин килограм кайма, 4 домата, черен пипер, кимион, сол, по желание може и чесън.
Патладжаните се режат на две, средата се изгребва с лъжица, да остане само кората. Вътрешността на патладжаните се реже на ситно и се запържва в дълбок тиган, заедно с каймата и нарязаните домати. Добавят се кимиона, черния пипер и солта, няколко скилидки накълцан чесън и се разбърква докато сместта се поизпържи малко. След това пълните корите от патладжан и ги слагате в тавичка с малко вода във фурната.
За разнообразие, към каймата понякога можете да добавите и чаена чаша ориз и да замените подправката кимион с традиционната чубрица. В този случай към сместта за задушаване се добавя и един нарязан на ситно лук, а при печенето половинките от издълбаните патладжани се събират и прилепват. По желание, при сервиране можете да предложите и сос от кисело мляко и счукан чесън с много магданоз.


В категории: Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки